Annons

Värnpliktiga storförbrukare av kondomer

Bromölla • Publicerad 14 januari 2001

KARLSKRONA. Försvarets värnpliktiga och befäl hämtar tusentals kondomer gratis varje år.

Ombord på marinens fartyg förvaras de i en pappkartong i vaktkuren. Där är det bara att ta för sig när marinen delar ut kondomer i samband med utländska hamnbesök.

Annons

– Det är säkert många som tar med sig kondomer för säkerhets skull utan att använda dem. Några kanske sparar dem tills de kommer hem till Sverige, säger örlogskapten Jonas F Montgomery till Blekinge Läns Tidning.

Exakt hur många kondomer som går åt har försvaret ingen statistik på. Men behovet är stort och Försvarsmaktens sjukvårdscentrum i Karlstad har tecknat ett tvåårigt avtal av kondomleveranser till självkostnadspris med producenterna RFSU och Adam&Eva. Förbanden bestämmer själva hur många kondomer som behövs.

–Kondomförsäljningen minskar och det här är ett sätt att göra reklam för användandet, säger Christian Geijer på Adam&Eva till tidningen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons