Vatten årets tema på konstrunda i Näsum

200 konstnärer ställde i onsdags kväll ut sina verk på årets konstrunda i Näsum. Konstnärerna är elever på Näsums skola och årets tema var vatten.
Bromölla • Publicerad 10 maj 2003
Emelie Eriksson i årskurs tre fanns i onsdags på plats på Humletorkan för att beskåda verken som hon och hennes skolkamrater hade framställt inför årets konstrunda.Bilder: Peter Åklundh
Emelie Eriksson i årskurs tre fanns i onsdags på plats på Humletorkan för att beskåda verken som hon och hennes skolkamrater hade framställt inför årets konstrunda.Bilder: Peter ÅklundhFoto: 
Elevernas föräldrar samt far- och morföräldrar slöt upp för att titta på utställningen.
Elevernas föräldrar samt far- och morföräldrar slöt upp för att titta på utställningen.Foto: 

–  Det här är roligt. Jag har gjort en tavla som föreställer fiskarna i ett akvarium, säger 9-åriga Emelie Eriksson.

Hon går i årskurs tre på Näsums skola och är en av konstnärerna bakom utställningen. I onsdags kväll besökte hon Humletorkan för att beskåda verken som hon och hennes skolkamrater hade framställt inför onsdagskvällen konstrunda.

Näsums konstrunda ägde i onsdags rum för fjärde året i rad. Årets tema var vatten och föregående rundor har tagit sin utgångspunkt i Monet, äpplen och tre skapelser. –  Hela skolan är engagerad i detta samt släkt och vänner. Elevernas föräldrar och farmor, farfar, mormor och morfar kommer och besöksantalet brukar vara runt 350 personer, säger Susanne Dahlberg.

Hon är lärare på Näsums skola och en av dem som organiserat evenemanget. Hon berättar att intäkterna från arrangemanget går till välgörande ändamål.

–  Besökarna betalar fem kronor i inträde och i år går pengarna till Barnallergifonden, säger Susanne Dahlberg.

Konstnärerna bakom verken är elever från och med förskoleålder och till och med årskurs fyra. Utställningen ägde rum i onsdags på Humletorkan, Näsums skola och Humlelyckans förskola.

Inför skapandet av verken hade eleverna haft temadagar om vatten och studerat djur- och växtliv i sjöar, vattendrag och hav.

Konstverken i utställningen utgjordes av tavlor och teckningar föreställande djur och fiskar i akvarier och hav.

Jerker Hagman

0456-23293

jerker.hagman@kristianstadsbladet.se

‘"bromölla
‘"bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.