Vattenskidklubben kör i Kristianstad

BROMÖLLA. Kristianstads kommun har sagt nej till att vattenskidtävlingen Sweden Cup hålls som ett inslag under Kristianstadsdagarna. Nu verkar det som att kommunen får ge vika. – Vi har tagit ett styrelsebeslut och klubbat igenom att vi kör i Kristianstad, säger tävlingsledaren Linus Persson.
Bromölla • Publicerad 5 juli 2002
Mycket jobb. Pierre Karlsson, Linus Persson och Martin Rosberg arbetar med banläggningen till Sweden Cup. Bild: TOMMY SVENSSON
Mycket jobb. Pierre Karlsson, Linus Persson och Martin Rosberg arbetar med banläggningen till Sweden Cup. Bild: TOMMY SVENSSONFoto: 

Det var förra fredagen som Kristianstad kommun skickade in en ansökan till Länsstyrelsen om ett förbud mot vattenskidor i Araslövssjön, Hammarsjön och delar av Helge å. I sista stund ströks Bromöllas vattenskidklubbs Sweden Cup som arrangemang under Kristianstadsdagarna. Linus Persson är tävlingsledare inför Sweden Cup och har hållit i alla kontakter med olika myndigheter. – Nu har länsstyrelsen sagt att det inte finns något juridiskt förbud. Han berättar att sjöfartsverket också gett sitt godkännande. Även om Kristianstads kommun sätter sig på tvären så är det länsstyrelsen som fattar beslut i den här typen av frågor. Först i slutet av juli kommer de fatta beslut om ett eventuellt generellt förbud mot vattenskidor. Fram till dess finns inget formellt förbud. Därför har Bromölla vattenskidklubb nu beslutat att tävlingen körs i Kristianstad. – Vi kör, det är roligast för allmänheten, säger Linus Persson. Eftersom det varit oklart fram till nu var tävlingen ska gå har klubben varit avvaktande mot sponsorerna. Nu har sponsorerna fått klartecken. Linus Persson berättar att det är 25 män och 10 kvinnor som ska tävla på måndag. Det är de 10 högst rankade männen och fem högst rankade kvinnorna i Sverige. De övriga deltagarna har fått kvala in. Nu väntar banbygge. Det är noggranna mätningar med exakta mått som skickas till internationella vattenskidförbundet i Österrike för godkännande. Det är mycket jobb, men klubben har engagerade medlemmar. sofia.lindh @kristianstadsbladet.se

Av Sofia Lindh 0456-23 293
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.