Vistelsen i humlelandet gav mersmak

Bromölla • Publicerad 28 maj 2007
Humletorkens Berit Nilsson serverar kaffe till Judith Svensson samt Ture och Ella-Britt Svensson. Bild: PETER ÅKLUNDH
Humletorkens Berit Nilsson serverar kaffe till Judith Svensson samt Ture och Ella-Britt Svensson. Bild: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Omringad av en allt mer djupnande grönska passade ett och annat ekipage på att köra Humleslingan igår, på Humleslingans dag. Konstgallerier och små kaféer höll öppet, den som så önskade guidades i Humletorken och gemytet spred sig på vägarna utmed Ivösjöns och Levrasjöns stränder.

På Humletorken passade Ella-Britt och Ture Svensson från Bjärred och deras svägerska Judith Svensson från Bromölla på att ta en fika.

– Vi har aldrig kört rundan tidigare, men här är verkligen så fint, säger Ella-Britt Svensson.

Maken Ture kommer från Råbyhållet till och minns gärna ungdomens bravader i trakten. Fisket i Levrasjön går inte av för hackor, säger han och svägerskan Judith håller med:

– Det var faktiskt inte så länge sedan jag var ute och pilkade efter abborre.

Kaffet och kakorna låter sig väl smaka. På andra sidan huset gör sig ett gäng paddlare från Malmö redo att åka hem. Vistelsen i humlelandet har gett mersmak.

– Vi har haft det jättebra, men det var roligare att paddla i ån än på sjön, tyckte Jessica Harler.

Humlet slingrar sig en dryg meter upp för trästöttorna. Den som kör slingan kan se hur de växer dag för dag, nästan synligt för ögat i sommarens hetta.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.