Vittne dödshotades

Efter mordet fick 19- åringen åka bil med en 24-årig man. Först berättade 19-åringen vad som hänt på kvällen och visade en blodig kniv.
Därefter hotade han att döda 24-åringen om han berättade något om det för någon.
Bromölla • Publicerad 22 februari 2013

Strax efter att den nu åtalade och mordmisstänkte mannen dödat en 51-åring utanför en restaurang i Bromölla frågade han om 24-åringen kunde skjutsa honom.

Först åkte de hem till 19-åringen och sedan bar det av mot Sölvesborg.

Under färden ska den mordmisstänkte mannen berättat om knivskärningen vid Royal Thai och visat en blodig kniv för 24-åringen.

Med historien och förevisningen kom även ett hot. 19-åringen hotade att döda 24-åringen om ”han berättade vad han visste för någon annan”.

Några dagar senare hotades han på nytt av 19-åringen.

Denna gång sa han att han skulle skada 24-åringen, hans familj och flickvän ”om det skulle komma ut” vad som hänt kvällen den 9 november.

Fler åtalspunkter

Åklagaren anser att hoten gjort att 24-åringen inte berättat för polisen om vad han visste.

19-åringen åtalas därför inte bara för mord utan även för övergrepp i rättssak alternativt olaga hot.

Han åtalas även för narkotikabrott eftersom 19-åringen innehaft 0,79 gram cannabis och 0,06 gram heroin den 14 november.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.