Annons

Wallmans salonger på Dalaskolans eget vis

BROMÖLLA. Mitt i maten heter showen där skolmat och underhållning kombineras. – Det är vår variant på Wallmans salonger. Vi underhåller medans publiken äter, berättar Eric Iversen som är lärare på Dalaskolan Norra.
Bromölla • Publicerad 11 juni 2002
Brandsta City Släckers. Här i yngre upplaga, men med de obligatoriska handklapparna. Bilder: TOMMY SVENSSON
Brandsta City Släckers. Här i yngre upplaga, men med de obligatoriska handklapparna. Bilder: TOMMY SVENSSONFoto: 
Hängiven publik. Amanda Jonsson går i ettan på Dalaskolan och gillar showen skarpt. Allt är bra.
Hängiven publik. Amanda Jonsson går i ettan på Dalaskolan och gillar showen skarpt. Allt är bra.Foto: 
Mat och show. Köttbullar, potatis och underhållning bjuds det på i Dalaskolan Norras matsal.
Mat och show. Köttbullar, potatis och underhållning bjuds det på i Dalaskolan Norras matsal.Foto: 

På Dalaskolan Norra sätter tredjeklassarna upp en tio minuter lång show som heter Mitt i maten. Musik, dans och modevisning varvas under föreställningen som hålls i skolmatsalen. Efter varje framträdande är det några minuters vila och saftpaus för de sammanlagt 52 stjärnorna. Sedan står de på scenen igen och uppträda inför en ny skara av hungriga elever. Skollunchen kombineras helt enkelt med underhållning. Det som är tio minuters underhållning för publiken är nästan en och en halv timmes arbete för artisterna. De ger allt. Ronja Eriksson är en av de medverkande och hon tycker att det är kul och inte alls nervöst att stå på scenen. Hon berättar att de tränat i flera veckor. Musiken består av välkända slagdängor som Afrodites och Brandsta city släckers bidrag i årets melodifestival. Läraren och musikern Eric Iversen har skrivit nya texter till musiken. Nu innehåller de löften om sol, bad, sovmornar och allt annat som hör sommarlovet till. Underhållningen har hållits hemlig och kommer som en överraskning för de andra eleverna på Dalaskolan Norra. Storögda kommer de in i den musikfyllda matsalen för att äta sin lunch. – Jag blev förvånad, säger Oliver Persson som går i första klass. Han tycker att showen är rolig och höjdpunkten är när Magnus Uggla kommer in och sjunger VM-låten. Under showen gäckas det med lärarna. Pernilla Elofsson och Malin Hjort visar mode för gravida lärare och kånkar på magar som stoppats upp av kuddar. De enas om att det är roligt men nervöst att uppträda inför publik. Varmt är det också. – Det går knappt andas med den här, säger Pernilla Elofsson och syftar på den mycket uppförstorade magen. Showen avslutas med Vår bästa tid är nu, och tredjeklassarna på Dalaskolan Norra går vinkande ut ur matsalen under publikens taktfasta klappande. Eleverna ska också uppträda på Bromölladagarna. sofia.lindh @kristianstadsbladet.se

Av Sofia Lindh 0456-29 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons