Wizex kör premiär för show i Tyskland

Wizex håller just nu på att repetera en föreställning för sittande publik. ”I Folkparkernas tjänst” bygger på musik i folkparkerna från 40-talet till i dag. Premiär blir det i tyska Grömitz i samarbete med Bromölla Buss.
Bromölla • Publicerad 21 januari 2014
Wizex gör folkparksföreställning.
Wizex gör folkparksföreställning.Foto: Foto: Tommy Svensson

2013 firade Wizex 40 år och släppte plattan ”40 år i Folkparkernas tjänst”. Nu kommer uppföljningen till detta och det blir i form av en föreställning där de svenska folkparkerna står i centrum. Eric Iversen, kapellmästare i Wizex, berättar att bandet sedan tidigare haft funderingar på att göra en show inför sittande publik och här öppnade sig den möjligheten.

– Varför gör vi inte en föreställning som bygger på svensk folkpark och blandar in Wizex i den, sa vi. Jag började spåna kring detta och hittade en massa saker, bra musik, kända artister och nostalgi i övrigt i form av biograffilmer och prylar, säger han.

Det är en show, som likt Bernt Egerbladhs tv-program, avhandlar olika tidsperioder från 1940- talet fram till i dag.

– Showen innehåller kända melodier som blandas med nostalgi från tider som gått. Siw Malmkvist, Thore Skogman, Lasse Berghagen och mycket mycket mer. Så klart blir det en del Wizex också, säger Eric Iversen.

Premiären av föreställningen kommer att ske på tysk mark, men inför svensk publik.

– Detta är ett samarbete med Bromölla Buss som bussar ner resenärer till ett hotell i Grömitz. Där det blir middag och underhållning och övernattning.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.