Nyheter

Antonia Göransson klar för Vittsjö

Det blir ingen comeback i Kristianstads DFF för Antonia Göransson. I stället har hon skrivit kontrakt med Vittsjö GIK.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2014
Foto: Foto: Tommy Svensson

Under onsdagen började det ryktas om att Göransson var på väg till KDFF. Spelaren ska enligt uppgifter till Kristianstadsbladet då ha sagt till Vittsjöspelare att hon skulle spela för Kristianstad.

Något som förvånade KDFF-tränaren Elisabet "Beta" Gunnarsdottir:

- Jag har hört samma sak. Men samtidigt har jag inte haft ett enda samtal med Antonia om det och jag har egentligen ingen aning hur det här kommer sig. För jag borde ju ha varit ganska inblandad om det nu skulle stämma, sa ”Beta” då.

Och nu visar det sig att det inte stämde.

I stället skriver hon på för konkurrenten Vittsjö. Kontraktet gäller den här säsongen och nästa.

Landslagsmeriterade Antonia Göransson gjorde en bejublad sejour som yttermittfältare i Kristianstads DFF 2008-10. Därefter har 23-åringen tillhört Hamburg och nu Turbine Potsdam.

Olof Sixten, sportchef Vittsjö GIK, är nöjd med värvningen:

- En spelarvärning av högsta klass. Antonia har många år kvar inom toppfotboll och svensk damfotboll. Hon är den typ av spelare som vi har letat efter och önskat under en lång tid. Nu möjliggörs detta och vi är inom klubben mycket glada, säger han i ett pressmeddelande.

Antonia ansluter till truppen direkt och kommer att vara tillgänglig för spel efter semesteruppehållet.

Även tränaren Thomas Mårtensson är förstås nöjd:

- Vi har fått en spelare med mycket rutin. Med spel i allsvenskan, tyska ligan och A-landslaget kommer Antonia att bli en viktig pusselbit i vårt fortsatta bygge. Hon är duktig i att utmana och passera motståndare en mot en. Lägg därtill snabbhet, löpvillighet och en mycket god fysik. En attraktion till damallsvenskan är tillbaka, konstaterar han.

Leo Pettersson
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.