Nyheter

Utebliven straff innebar tystnad

858 i premiären mot Tyresö. Men bara 416 åskådare i går mot Piteå. KDFF lär få det svårt att nå budget i publikfrågan.
Nyheter • Publicerad 28 april 2014

Efter premiären var det en något tudelad KDFF-ordförande som pratade med Kristianstadsbladet.

– 858 är väl en hyfsad siffra, men vi hade velat ha mer. Samtidigt förstår jag lite de som stannade hemma, det hade blåst och regnat och till och med haglat på vissa ställen. Och tyvärr är det ju så att vi är ganska väderberoende, sa Erica Buneck då.

– Vi har siktet inställt på att ha ett snitt på runt 1 000. Vi tycker att det är en bra och verklig målsättning och vi är fullt övertygade om att det kommer att lyckas, fortsatte hon sedan.

Snittet 2012 var 889 åskådare. I fjol 553. I går kom 416 åskådare för att se den damallsvenska matchen på ett soldränkt Vilans IP i härlig vårvärme – utan någon konkurrerande sport i Kristianstad samma tid.

Det positiva? Att det lär bli fler på nästa hemmamatch, mot regerande mästarna FC Rosengård (före detta LDB FC Malmö) den 11 maj.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.