Ägnar sig regeringen åt tjuveri?

För vilken gång i ordningen vet jag inte, men återigen påstås på denna tidnings ledarsida att regeringen ägnar sig åt tjuvnad.
Debatt • Publicerad 4 augusti 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Bakgrunden är att ledaren i onsdagens ( 1 augusti ) tidning kritiserar Centerns flyktingpolitik enkannerligen anhöriginvandringen. Skribenten påstår att det medför att politikerna därmed tar dina besparingar, dina försäkringar och av dina surt förvärvade slantar. Regeringen tvingas ta av dina pengar för att ge åt andra.

Skribenten syftar på skatteuttag. Enligt skribenten ägnar sig en regering i vårt på demokrati väl grundade land vid beslut om skatteuttag åt tjuveri.

Enligt min enkla mening är den en tjuv som tar ur en annans plånbok. I en väl ansedd tidning med beteckningen oberoende liberal är det tydligen godtagbart numera att påstå att landets regering ägnar sig åt tjuvnad, när den beslutar om skatter.

För mig är detta inte ett rimligt sätt att framföra kritik, vare sig mot regeringen eller en allianssyster. Framförallt hjälper sådan journalistik enbart de krafter som vill misstänkliggöra det sätt på vilket vårt hittillsvarande samhällsbygge genomförts. Det underlättar i hög grad för odemokratiska partier att skaffa sig framgångar av det slag som under 1930-talet ledde till ytterligare ett världskrig.

Torsten Jeppsson