Äldre måste kunna gå ut och handla utan att vara rädda

Brottslighet Artikeln publicerades
Polisen på plats på Näsby under nyårshelgens stök vid skjutande av nyårsraketer.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen på plats på Näsby under nyårshelgens stök vid skjutande av nyårsraketer.

Så har det skett ytterligare ett brott på Näsby. En äldre kvinnan har blivit rånad och fått skador i huvudet, det känns fruktansvärt hemskt och är avskyvärt och något som vi måste få ett stopp för, skriver Åke Lagergren Kristianstad.

Att den äldre generation som har byggt upp vårt land inte skall kunna våga sig ut och handla utan att riskera att utsättas för rån och våld måste bekämpas kraftfullt och man måste lagföra dessa kriminella personer med kännbara påföljder.

Det är med en stor oro som vi kan konstatera att det dagligen förekommer brottslig verksamhet på Näsby och att brotten blir allt grövre. Situationen känns nästan hopplös då vi saknar politisk kraft i kommunen för att kunna bekämpa denna utveckling och ett handslag för ett tryggare Kristianstad känns mer avlägsen än någonsin.

Vad vi nu efterlyser i Kristianstad är handlingskraftiga politiker som våga stå upp och sätta ner foten i marken och omedelbart börja agera mot all typ av brottslighet. Tiden är knapp då dom kriminella redan har etablerat sig och fortsättningsvis kommer bedriva sin verksamhet ostört i vår kommun.

Åke Lagergren

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.