GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Andra kommuner har egen app för parkeringarna

Är det en brist på initiativ eller rentav en genuin ovilja att Kristianstads kommun inte tar fram en egen parkeringsapp som gäller överallt?
Service • Publicerad 29 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det kan vara en djungel att betala p-avgiften.
Det kan vara en djungel att betala p-avgiften.
Foto: Linn Jönsson

Läste för en tid sedan med intresse om missnöjet kring parkeringsappar. Det kanske mest intressanta var de mångordiga, principiella resonemangen som Henrik Wester förde om det orimliga i tanken på en kommunal app. Han fick det att låta som om det vore inte bara omöjligt utan också olagligt.

I går var jag i Karlskrona på besök och där kunde jag konstatera att det faktiskt finns en kommunal app utan krångliga villkor och som är enkel att ladda ner och använda, se ”Parkera i Karlskrona” (https://www.karlskrona.se/samhallsplanering-och-trafik/parkering-och-trafik/parkera-i-karlskrona/.)

”I går var jag i Karlskrona på besök och där kunde jag konstatera att det faktiskt finns en kommunal app utan krångliga villkor och som är enkel att ladda ner och använda.”

Det kan inte vara så att de tunga principiella skäl som anfördes i Kb bara gäller i Kristianstad medan god service mot boende och besökare är möjligt och tillåtet i Karlskrona.

Tvärtom lyder de båda städerna under samma tekniska och juridiska villkor varför slutsatsen är att de resonemang vi fick till livs bara var ett försök att dölja en brist på initiativ eller rentav en genuin ovilja.

Åke Arvidsson, Åhus

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.