GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ännu en onödig affär

Det föreslagna köpet av gamla postterminalen (Brännmästaren 7) står nu på dagordningen, när en ohelig allians mellan S och SD körde över restalliansen i kommunstyrelsen. Att de båda partierna inte begriper att denna affär är helt onödig, är förmågan att se långsiktigt, skriver Lars Nord, Hässleholm.
Fastighetsköp • Publicerad 17 oktober 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunen behöver inte gamla postterminalen.
Kommunen behöver inte gamla postterminalen.

Det förhåller sig så, att om den planerade stationen för HSR-tågen placeras centralt eller externt kommer terminalen att rivas. Det tackar givetvis Trafikverket för, då det inte blir fråga om någon ersättning, för kommunen äger ju den.

”Att hysa ungdomar i lokaler som är angripna av mögel, får anses som ansvarslöst.”

Att köpa en fastighet som endast kommer att ha cirka tio års livstid, och som dessutom, enligt en före detta anställd, har mögellukt, kan det bli fråga om kostsam sanering och renovering. Att hysa ungdomar i lokaler som är angripna av mögel, får anses som ansvarslöst.

Således skulle skattebetalarna drabbas av kostnad för avskrivning, ränta för lån, samt kostnader för renovering på mer än tre miljoner per år. Dessutom läggs ytterligare en dålig affär till alla andra "galenskaper" genom åren. Förhoppningen står nu till fullmäktiges ledamöter att säga ett rungande nej till köpet.

Lars Nord, Fritänkare och outsider Hässleholm

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer