Är det politisk styrning?

Debatt • Publicerad 16 augusti 2014

Mimmi Karlsson-Bernfalk och Lars J Eriksson ger den 30 juli ett surmulet och ampert svar på Gert Jacobssons insändare. Men det tillför inget nytt och Norra Skåne framstår fortfarande som sinnebilden för en politiskt styrd tidning.

Folket i trakterna av Hässleholm och Tyringe har alltid kallat tidningen för ”Torra Skåne” och sagt att ”den största nyheten i den tidningen är när en ko har gått ner sig i Finjasjön”

Att det är centerpartistisk tidning som agerat så här är ju ingen överraskning. Att politiker har gått in och styrt upp nyhetsbevakningen har anor långt ner i det gamla Bondeförbundet. Gamla människor minns fortfarande Bondeförbundets inställning före och under andra världskriget. Det var olika nyanser av brunt. Om man låter politiker delta i och styra upp en tidnings arbete då har man inte alls förstått den demokratiska meningen med en fristående och oberoende press.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Jan Knutsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.