Arbetsförmedlingen ger svar på frågor

Svar till Kjell Klemark, Fjälkinge, ”Har Arbetsförmedlingen rent mjöl i påsen?”, 11/4.
Debatt • Publicerad 14 april 2014

Jag har flera gånger erbjudit dig att träffa mig så att jag kan besvara dina frågor. Hittills har du avböjt detta och senast tackade du nej till ett möte den 1 april där även en sektionschef skulle medverka. Allt i syfte att ge dig så bra svar på dina frågor som möjligt. Det stämmer alltså inte att jag inte kan eller vill besvara dina frågor, vilket jag tycker är viktigt att Kristianstadsbladets läsare får veta.

Det är olyckligt om allmänheten får uppfattningen att vi på Arbetsförmedlingen inte har uppmärksammat dina frågor.

Däremot går det inte att säga hur många jobb man ska söka för att anses som aktivt arbetssökande. Det varierar utifrån varje persons individuella förutsättningar och hur arbetsmarknaden ser ut.

Den diskussionen har man som arbetssökande med sin arbetsförmedlare och är något oklart kan man alltid vända sig till arbetsförmedlingschef eller sektionschef.

När det gäller din andra fråga har vi som Arbetsförmedlingen en kontrollfunktion när det gäller personer som söker arbete och har olika former av ekonomisk ersättning. Det uppdraget finns beskrivet i regeringens regleringsbrev för budgetåret 2014 som bland annat finns på regeringens hemsida.

Du är fortfarande välkommen att höra av dig så bokar vi en tid.

Lina Campbell
Mats Hartman, chef Arbetsförmedlingen Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.