GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Arbetsgivare sviker de som utsätts för våld och hot

Nästan hälften av medarbetare inom välfärden utsätts för hot och trakasserier på jobbet. Detta drabbar inte bara dem som individer utan ytterst hela samhället. Därför krävs snabba åtgärder från kommuner och vård- och omsorgsföretag.
Socialt arbete • Publicerad 23 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Medarbetare som ger stöd till människor som befinner sig i svåra livssituationer måste kunna vara trygga på jobbet.”
”Medarbetare som ger stöd till människor som befinner sig i svåra livssituationer måste kunna vara trygga på jobbet.”
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Uppemot hälften av medarbetarna inom socialt arbete har blivit utsatta för hot och våld i sin yrkesutövning. Det framgår av en ny undersökning bland Visions medlemmar, som också visar att problemet är vanligt i Skåne och Blekinge. Kommuner och privata vård- och omsorgsföretag behöver nu vidta åtgärder för att säkerställa medarbetarnas trygghet.

Medarbetare som ger stöd till människor som befinner sig i svåra livssituationer måste kunna vara trygga på jobbet. En ny undersökning bland Visions medlemmar inom socialt arbete visar att 43 procent av de tillfrågade i Skåne och Blekinge har blivit utsatta för hot, våld, personangrepp eller förtal under det senaste året. Siffran för hela riket är 45 procent.

”Mer än var fjärde respondent som utsatts i Skåne och Blekinge upplever otillräckligt eller inget stöd från arbetsgivaren efter det inträffade.”

Det här handlar om medarbetare som representerar samhällets yttersta skyddsnät: socialsekreterare, biståndshandläggare, kuratorer, behandlingspersonal vid öppenvård och stödboenden samt fältassistenter. De blir utsatta för alltifrån direkt våld till hot och kränkningar i sociala medier. Exempel som framkommer i undersökningen är att medarbetare blivit hotade med att bli dödade i sitt hem och att klienter har tagit fram knivar under möten.

Det här är alarmerande siffror som visar på en stor utsatthet bland våra medlemmar. Vad som också är allvarligt är att många medlemmar inte upplever att de får ett tillräckligt stöd från arbetsgivaren. Mer än var fjärde respondent som utsatts i Skåne och Blekinge upplever otillräckligt eller inget stöd från arbetsgivaren efter det inträffade.

Visions medlemmar leder, administrerar och utvecklar välfärden. Rädslan och tystnaden som följer av utsattheten riskerar att påverka den professionella yrkesutövningen och hotar rättssäkerheten. Alla arbetsgivare har anledning att se över sitt arbete när det handlar om att förebygga och hantera hot och våld. Vision vill att kommuner och vård- och omsorgsföretag tar fram en plan för att säkerställa medarbetarnas trygghet. Planen bör tas fram tillsammans med skyddsombud och i första hand innehålla tre saker: förebyggande åtgärder, snabbt stöd till den som blivit utsatt och en rutin att alltid göra en polisanmälan.

Att medarbetare inom välfärden utsätts för hot och trakasserier drabbar dem inte bara som individer, det drabbar ytterst hela samhället. Därför krävs snabba åtgärder från kommuner och vård- och omsorgsföretag, men också ett långsiktigt arbete med arbetsmiljöfrågor. Med gemensamma insatser kan vi minska förekomsten av hot och våld men också agera mer kraftfullt när det väl sker.

Styrelsen i Vision Kristianstad:

Anders Rooth, ordförande

Christian Boberg, vice ordförande

Emma Persson, ledamot

Fredrik Thomasson, ledamot

Lavdim Rushiti, ledamot

Veronica Johansson, ledamot

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.