1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Att ta ansvar är att prioritera även obekväma beslut

Att vara politiker innebär att prioritera, det är en politisk vilja och ideologi som ligger till grund för de prioriteringar man gör. Genom att vara en av dessa beslutsfattare så har man också ett ansvar för de beslut man ställer sig bakom. Men om man nu inte vill vara med och ta ansvar eller inte är beredd på att ta konsekvenserna av sina beslut, bör man syssla med någonting annat än politik. Det händer att man fattar obekväma beslut som inte alltid är populära, men som ibland är måste fattas av olika skäl. Även här är vi villiga att ta ansvar, skriver kommunstyrelsens ordförande i Bromölla, Erik Berntsson (SD), i ett svar till Lars Nilsson (13/4).
Polisen ska satsa mer på synlighet i Bromölla, skriver kommunstyrelsens ordförande Eric Berntsson (SD), här tillsammans med kommunchefen Marie Wäppling , Bromöllas kommunpolis Max Staude och Louise Englund, chef för lokalpolisområde Karlshamn.
Foto: Tommy Svensson

Polisen har en hög närvaro idag och kommer att öka sin synlighet i Bromölla kommun. Det är väl bättre att polisen finns mer synlig ute på gatorna än att vara på kontoret i polishuset?

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Bromölla Energi & Vatten AB står inför stora utmaningar vad gäller reinvesteringar i ledningsnätet och en utbyggnad av reningskapaciteten. Utifrån ett långsiktigt perspektiv så är denna taxehöjning nödvändig för att kunna säkerställa den goda kvalitet som vi har på vårt ledningsnät och att vi kan fortsätta att leverera Sveriges godaste kranvatten. Vi måste säkerställa att vi har kapacitet för att koppla på fler fastigheter på ledningsnätet, detta för att kunna utveckla infrastrukturen och att det kan byggas fler fastigheter i Bromölla kommun.

quote
. Oavsett kommer vi att behöva finansiera en lösning på reningsverksfrågan, och det kommer att krävas ytterligare åtgärder, här gäller det att lyfta blicken och ha ett långsiktigt och hållbart perspektiv för Va-frågan.

En utebliven taxehöjning kommer att resultera i att vi tvingas låna upp till investeringar, om det sker kommer låneskulden att öka samt att vi då sannolikt kommer att tvingas till taxehöjningar i framtiden för att på så vis finansiera de ökade räntekostnaderna för lånen när räntorna går upp. Här gäller det att ha ett strategiskt tänkande och tänka framåt, vad vi vill ha för kvalité när vi tar vatten direkt ur kranen och dricker. Oavsett kommer vi att behöva finansiera en lösning på reningsverksfrågan, och det kommer att krävas ytterligare åtgärder, här gäller det att lyfta blicken och ha ett långsiktigt och hållbart perspektiv för Va-frågan.

Att sammankalla till möten för politiska beslut ser jag inget konstigt med.

quote
i visar att vi kan styra en kommun i minoritet, vilket innebär en ännu större utmaning för oss jämfört med andra kommuner där maktförhållandena är starkare.

Är man i riskgruppen eller är sjuk så ska man inte delta, svårare än så är det inte. De politiska besluten kan inte upphöra eller skjutas på framtiden då det sannolikt får konsekvenser för den enskilde invånaren. Därför bör vi fatta de beslut som krävs av oss som är friska och kan närvara på dessa möten.

Att vara folkvald och inneha ett politiskt uppdrag innebär ett ansvar och det blir ännu tydligare som nu när vi har en pandemi att handskas med.

När vi i SD Bromölla nu är bland de första Sverigedemokrater att någonsin styra en kommun, så följer ett ansvar som vi tar på allra största allvar. Vi visar att vi kan styra en kommun i minoritet, vilket innebär en ännu större utmaning för oss jämfört med andra kommuner där maktförhållandena är starkare. Vi är villiga att ta ansvar tillsammans med andra partier som också vill ta ansvar och på så sätt skapa en majoritet i olika frågor.

Eric Berntsson (SD)

Kommunstyrelsens ordförande, Bromölla

Läs mer

Sport

Ifö/Bromölla vidare i cupen efter storseger

Vann med 8–1 mot Emmaboda.

Kristianstad

Väg 19: Två på motorcykel skadade i krock

En trafikolycka har inträffat på väg 19 mellan Degeberga och Maglehem.

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Debatt

”Hatsidan vill åsamka Fenix och pappa så mycket skada som möjligt”

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning”.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.