GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Även forna alliansen borde be oss väljare om ursäkt

Svar på Ann i Brobys debattartikel med rubriken ”Dags för Morgan att be om ursäkt”.
Politik • Publicerad 12 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nybildade regeringen poserar för den traditionella gruppbilden framför riksdagen den 5 oktober 2010 . Partiledarna Maud Olofsson (C), Fredrik Reinfeldt (M), Jan Björklund (FP) och Göran Hägglund (KD).
Nybildade regeringen poserar för den traditionella gruppbilden framför riksdagen den 5 oktober 2010 . Partiledarna Maud Olofsson (C), Fredrik Reinfeldt (M), Jan Björklund (FP) och Göran Hägglund (KD).Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Signaturen "Ann i Broby" ger i en insändare 10 januari liberaler och moderater äran för att vissa sosseministrar kopierar förslag som i verkligheten kommer från Sverigedemokraterna.

”En ljusning skymtas dock tack vare Kristdemokraternas ledare, som öppnade upp för att väljarnas vilja ska respekteras i demokratisk anda”

Med anledning av att hon nämner just ursäkter så borde även liberaler, moderater och centerpartister be svenska folket om ursäkt för den skada de orsakade landet under alliansregeringens tid, då bland annat vårt fina totalförsvar, med världens fjärde flygvapen, fick stryka på foten för att finansiera deras vårdslösa öppna hjärtans politik, som lade grunden till bland annat den otrygghet vi har i dag.

En ljusning skymtas dock tack vare Kristdemokraternas ledare, som öppnade upp för att väljarnas vilja ska respekteras i demokratisk anda så, att alla partier kan tala med varandra.

M och i viss mån L har anammat detta, och nu när MP lämnat regeringen finns visst hopp att även S kan tala med SD, vilket är särskilt angeläget i dessa dagar med tanke på vad som sker i vårt närområde

85 plus

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.