Även i vår tid har påsken betydelse

Debatt • Publicerad 16 april 2014

På långfredagen uppmärksammas att Jesus gav sitt liv för hela världen. I Kristianstad ordnar Ekumeniska Rådet en långfredagsvandring som bygger på de 14 stationerna längs Via Dolorosa, smärtornas väg. Man möts från olika kyrkor och samfund, med början i Katolska kapellets trädgård. Med ett stort kors i täten går deltagarna genom staden och avslutar i Heliga Trefaldighets kyrka.

I vår tid är det många som lider oskyldigt. Den mänskliga grymheten tycks inte ha minskat. Här handlar det om en som gav sitt liv frivilligt. Den lidande kärleken hade segrat över det meningslösa våldet. Också i dag finns det människor som vill vandra i den vapenlöse Jesus fotspår.

Långfredagens vandring sker under tystnad eller ibland sång. Vid de olika stationerna ber man för staden och dess invånare, och för kärlekens seger i världen. Alla är välkomna att ”gå Korsets väg med Jesus”.

Lina Campbell
Bo Olsson, Ekumeniska Rådet i Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.