GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Avstängd trottoar tvingar ut skolungdomar på vägen

Runt om i Kristianstad förekommer i dag avstängningar och omledningar av trafik på grund av mark- eller byggnadsarbete.
Trafikhinder • Publicerad 21 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Är avspärrningen fortfarande nödvändig? Bilden från ett annat sammanhang.
Är avspärrningen fortfarande nödvändig? Bilden från ett annat sammanhang.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det är fullt förståeligt för att undvika olyckor. På sina håll verkar det som att man glömmer att ta bort hindren när de inte längre behövs.

Ett sådant ställe är avstängningen av den östra gångbanan på Kanalgatan mellan Södra Kaserngatan och Lasarettsboulevarden. Det är flera månader sedan markarbetena på gamla sjukhusområdets västra del var avslutade. Byggnadsarbetena som pågår idag sker på östra delen med stängsel emellan.

”Idag används gångbanan av många bland annat skolungdomar vilka måste gå ut i körbanan för runda hindren.”

Visserligen sker en del leveranstransporter in till kontorsbyggnaden på området men de är ju inte farligare än till vilken gatuport som helst. Det är dessutom fri sikt åt alla håll. Idag används gångbanan av många bland annat skolungdomar vilka måste gå ut i körbanan för runda hindren.

Det hela verkar obegripligt.

Undrade gångtrafikant

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.