GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Avvikelserna om Backsippan var inte acceptabla

Svar till Samverkan för Bromölla gällande budgeten för Backsippans Förskola.
Replik • Publicerad 21 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Stig Gerdin, gruppledare.
Stig Gerdin, gruppledare.Foto: KB/ARKIV

Samverkan för Bromölla har i sitt debattinlägg om Backsippans Förskola totalt missförstått vår protokollsanteckning efter det att investeringen utökats för renovering med 85 procent.

Man insinuerar till och med att vi verkar vilja göra saker halvdant och vara motståndare till ett helhetsgrepp för renoveringen. Det hade inte skadat ifall man lyssnat till våra argument under mötet.

”Samverkan för Bromölla har i sitt debattinlägg om Backsippans Förskola totalt missförstått vår protokollsanteckning.”

Vi värnar miljön i våra förskolor och all övrig kärnverksamhet och vi röstade bifall till förslaget.

Det vi framförde åsikter om var storleken för kostnaden, när en utökning måste ske med 85 procent från budgeterade 10,3 till 19 miljoner. Detta kom helt överraskande och hade inte tidigare lyfts eller presenterats, utan framfördes på ett extrainsatt AU halvtimmen innan ärendet skulle tas upp i kommunstyrelsen.

Så stora budgetavvikelser är inte acceptabla, allra minst när de presenteras muntligt på sittande möte! Det var det vi reagerade emot.

Alternativet, genom Stig Gerdin, gruppledare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.