Badhus ligger i väljarnas händer

Debatt • Publicerad 14 april 2014

Replik på Åke Hultqvist och Kjell Erik Ståhl ”Drömbadhus borde bli två”, 21/3.

Åke Hultqvist och Kjell-Erik Ståhl, båda aktiva i Åhuspartiet, har år efter år blivit snuvade på ett badhus i Åhus. Åhuspartiet har varit i allians med de borgerliga partierna i många år och haft både makten och alla tillfällen till att driva sin huvudfråga ”badhus i Åhus”. Detta hade kunnat bli verklighet om ni inte ihärdigt motarbetat KBF när det gäller invandringsfrågorna.

Ni har valt att satsa på invandring, utanförskap, arbetslöshet och skyhöga socialbidrag istället för badhus. Vi hade kunnat bygga minst ett badhus om året för de pengar som går till det galopperande försörjningsstödet som socialförvaltningen betalar ut.

2011 tyckte Anders Björklund, partiledare Åå, i Kb att jag var förvirrad och kom med fullständiga lögner när det gällde invandringskostnaderna. Verkligheten visar att han var förvirrad, inte jag. Intäkten från försäljningen av Bockebodaskogen gick oavkortat till att täcka underskottet i socialförvaltningen. Där hade ett badhus hade kunnat finansierats.

Att vara med i en allians är inte det enklaste. Det vet nog Miljöpartiet med all säkerhet. Vi i Kristianstadsbygdens Framtid kan inte lova Åhus ett badhus, men med vår politik hade det redan varit byggt. Vi kommer att driva frågan om ett badhus i Åhus vidare och placeringen tycker vi att Åhusborna själva ska bestämma. Badhusfrågan ligger i väljarnas händer och vårt inflytande beror på valutgången valet 2014. Valet är ditt.

Lina Campbell
Ulf Gilderstam, Ordförande Kristianstadsbygdens Framtid (KBF)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.