GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bara ett parti med konkreta lokala förslag för klimatet

Föreningen Hållbara Hässleholm har ställt frågor till de politiska partierna i Hässleholms kommun om deras lokala klimatpolitik. Som framgår av en artikel i Kb/NSk (28/7) är partiernas svar överlag otydliga.
Utfrågning • Publicerad onsdag 11:00 • Uppdaterad onsdag 13:11
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hållbara Hässleholm presenterade partiernas svar på deras klimatfrågor. Svaren och sammanställningen finns att läsa på föreningens hemsida.
Hållbara Hässleholm presenterade partiernas svar på deras klimatfrågor. Svaren och sammanställningen finns att läsa på föreningens hemsida.Foto: Astrid Einarsson

Föreslagna åtgärder är helt otillräckliga för att bidra till att uppnå Parisavtalets mål om att uppvärmningen i världen inte ska öka med mer än 1,5 grader. På Hållbara Hässleholms hemsida, www.hallbarahassleholm.se kan man läsa partiernas fullständiga svar och våra kommentarer. Här vill vi kort lyfta fram några fler aspekter.

  • Det parti som sticker ut i sina svar är Miljöpartiet, som under den gångna mandatperioden lagt ett 15-tal konkreta förslag på klimat- och miljöåtgärder. Under den kommande mandatperioden vill partiets bland annat satsa på energieffektivisering, ökad produktion av solenergi, avveckla bensin och diesel i kommunens fordonsflotta och anställa en miljöstrateg.
  • Av de övriga mindre partierna anser Vänsterpartiet att klimatpolitiken är viktig, dock utan att driva så många konkreta frågor själva.
  • De tre stora partierna – Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna – har stora ekonomiska resurser och arvoderade politiker som ger förutsättningar att driva en aktiv lokal politik. Trots det visar svaren tydligt att de saknar en genomtänkt klimatpolitik för Hässleholms kommun.
  • Det ska dock sägas att S har ett konkret förslag på anställning av en miljöstrateg för arbete med klimatfrågorna. Dessutom vill man att kommunen utarbetar ett lokalt miljöprogram utifrån FN:s hållbarhetsmål Agenda 2030.

Föreningen Hållbara Hässleholm

”Tydligt att de saknar en genomtänkt klimatpolitik för Hässleholms kommun.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.