Barn som bevittnar våld i nära relationer

Debatt • Publicerad 1 september 2014
Våld i nära relationer uttrycker bristen på jämställdhet i samhället, skriver Emma Ewaldsson (KD).
Våld i nära relationer uttrycker bristen på jämställdhet i samhället, skriver Emma Ewaldsson (KD).Foto: Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Jag hade en gång en dröm om att alla barn skulle få leva och växa upp i ett samhälle där det aldrig var osämja och där tryggheten och ljuset fanns.

Där inga barn ska känna sig rädda, ha en oro i magen varje kväll och ha tankar som ”i kväll kanske mamma/pappa bråkar”. ”I kväll kanske mamma inte reser sig upp igen, från det blodstänkta golvet runt henne, där pappa gett henne en rad sparkar”.

Barn är något unikt som vi fått till låns på denna jord. Barn är fulla med liv, fulla av oskyldighet som är värt att bejaka.

Våld i nära relationer uttrycker bristen på jämställdhet i samhället. De som utsätts för våld ska få rätt stöd.

Vi Kristdemokrater vill uppmuntra frivilligorganisationernas arbete med utsatta personer, genom att se till att kommunerna säkrar tillgången till lokaler, skyddade boenden och handledare.

Sverige ska bli det bästa landet för varje barn och ungdom att växa upp i!

Leo Pettersson
Emma Ewaldsson KD, Kommunpolitiker Riksdagskandidat från Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.