GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barn vill inte vara utan sina föräldrar

Att barn är de som drabbas värst vid en separation är alla ense om. Men där verkar det sluta om man ser till alla uttalanden och ageranden från sociala myndigheter, domstolar och andra inblandade rörelser. Ofta vill man inte bemöta och diskutera kring problematiken utan väljer att gå till motattacker.
Debatt • Publicerad 12 april 2013

Vart har sakfrågorna tagit vägen egentligen? Är det rätt att den ena föräldern intalar barnet att den andra föräldern är en dålig förälder, inte vill veta av barnet, ljuger och förvanskar vad som hänt och eventuellt kommer att hända?

Att hitta på falska anklagelser inför domstolsförhandlingar och ofta så nära inpå förhandlingen att motparten inte får en ärlig chans enligt lagen att bemöta och eventuellt motbevisa det hela. Att gömma eller undanhålla barnen när det finns välgrundade domslut på att umgänge, vårdnad och boende finns fastslaget och vunnit laga kraft.

Vilken anledning har organisationer och myndigheter att vila sig på när de aktivt begår lagbrott i medhjälpen till dessa lagbrott? Detta skadar ju barns utveckling och mognad enligt all expertis som uttalar sig överallt och alltid från alla håll.

Vad handlar det om i grunden, allt detta så kallat hat mellan föräldrarna och könen? Mest troligt är att ingen vill vara utan sina barn. Men vem tänker på att barnen inte vill vara utan sina föräldrar, även om de inte bor tillsammans!

Mikael Hallqvist
Jörgen Eriksson, Avgående mediaansvarig pappa-barn Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.