Annons

Befängt att ge SD skulden för nedskräpningen på stan

Vi vill gärna bemöta signaturen L Nilsson som skriver illvilligt om oss i NSk 28/5. Det verkar som att skribenten vill ge SD som parti skulden för den omfattande nedskräpningen som ägde rum under och efter bilkortegen genom vår stad.
Cruising i Hässleholm • Publicerad 31 maj 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SD-skribenterna vill att kommunen ska ta större ansvar för cruisingen efter bilutställningen Power meet i Hässleholm.
SD-skribenterna vill att kommunen ska ta större ansvar för cruisingen efter bilutställningen Power meet i Hässleholm.Foto: Hanna Franzén

Detta är naturligtvis befängt. SD Hässleholm har länge lobbat för kommunalt engagemang och efterlyst mer åtgärder för att det ska flyta på bättre både under och efter kortegen.

Vi har motionerat i fullmäktige om att kommunen borde ta ett större ansvar för organisation och städning utan gehör från övriga partier.

Annons

Visst kostar det en slant att städa och återställa våra gator efteråt och visst borde både deltagare och publik ha bättre förstånd än att skräpa ner. Men det är som det är och det är trots nackdelarna en trevlig dag som de flesta uppskattar och vill ha kvar. Dessutom genererar det höga antalet besökare inkomster till Hässleholm som säkert vida överstiger kostnaderna.

Sverigedemokraterna i Hässleholm tog aktiv del i cruisingen genom vårt engagemang på Österås under den aktuella lördagen. Aktiva sverigedemokrater fanns på plats och delade ut politisk information samt pratade med väljare och intresserade medborgare. Många ville höra mer om vår politik gällande EU och bilfrågor givet det stundande valet 9/6.

Vi anordnade matförsäljning i samarbete med lokala näringsidkare och erbjöd också möjlighet att sitta ner för att inta sin måltid. Det fanns bland annat hamburgare, korv, churros, och olika pastarätter att välja mellan. Det fanns även portabla toaletter och sopstationer att tillgå.

Allt detta var väldigt uppskattat från många håll för vårt initiativ. Vi har också fått uppskattning för ordningen på området och inte minst för städningen efteråt. Den del av Österås parkering som vi förfogade över var helt renstädad. Vi aktiva inom SD såg detta som en god gärning för alla dem som besökte oss.

SD är positivt till att utöka samarbetet nästa år och vi kommer leta efter olika aktörer att samarbeta med för att göra cruisingen till en ännu bättre dag för alla besökare.

Torgny Holmberg (SD)

Mats Ekwall (SD)

”Vi har motionerat i fullmäktige om att kommunen borde ta ett större ansvar för organisation och städning utan gehör från övriga partier.”
Annons
Annons
Annons
Annons