1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Behövs ett särskilt landsbygdsparti?

Om en miljon kineser demonstrerar på Himmelska Fridens Torg, så är det inget att bry sig om. Det är bara en promille av befolkningen.

Om så hela Sveriges befolkning skulle protestera mot något enskilt beslut i EU, så är det inte heller något att bry sig om. Sveriges befolkning utgör knappt 2% av EU:s 508 miljoner invånare. Ut ur EU!

Cirka 15 procent av Sveriges befolkning bor på ren landsbygd eller i småorter. Om dessa väljare splittras på de 8 olika partier, som nu sitter i Riksdagen, så kommer de att inom varje parti utgöra en minoritet, som inte heller partimajoriteten behöver bry sig om.

Men om bara hälften av dessa väljare kunde rösta på ETT parti, som företräder just landsbygden och småorterna. Då skulle det partiet vara lika stort som KD och MP tillsammans är i dag. Vilken påverkan skulle det inte få på politiken? Speciellt om partiet står utanför den traditionella blockpolitiken och således skulle bli uppvaktat från både höger och vänster.

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det partiet finns redan. Vi har ännu inte kommit in i Riksdagen, men vi har redan fått mandat i 9 kommuner. Vi växer hela tiden och har nu ett 25-tal lokalavdelningar runt om i landet. Läs vårt partiprogram på www.landsbygdspartiet.org. Lägg namnet på minnet, så vet du vad du skall rösta på i september

För Landsbygdspartiet oberoende, LPo

Arne Gunnarsson, Strömsnäsbruk