Bra på Tassebo

Debatt Artikeln publicerades

Jag anser att djurskyddsinspektören Linnea Stålhandskes kritik, i Kristianstadsbladet (20/7), mot katthemmet Tassebo i Kristianstad, är ytterst överdriven och vilseledande vad gäller påstådda brister i hygien, katthantering, ventilation, personalkompetens med mera.

Tassebo är ett katthem som i mitt tycke uppfyller rimliga krav. Omtanke om katterna står alltid i centrum. Man håller rent, katterna får mycket och god mat och alltid rent vatten. Man har god veterinärkontakt och framför allt en trivsam miljö för katterna, personal och besökande.

Tassebo är ett fantastiskt katthem, tack vare alla frivilliga krafter som ställer upp och jobbar där. Jag besöker Tassebo varje vecka.

    Tänk på alla dumpade eller på annat sätt hemlösa katter, som varken har mat eller någonstans att bo. Tassebo har gett många en fristad och räddat hundratals redan.

    Mat, kattsand, veterinärbesök etcetera kostar pengar. Om verksamheten nu förbjuds, vad blir det av katterna? Att omplacera så många är helt orimligt. Att avliva dem är en total katastrof!

    Jag tycker att kommunen måste ta sitt ansvar och ställa upp med såväl ekonomiskt bidrag som hjälp till åtgärder och förbättringar på Tassebo.