Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bromma flygplats främjar hela Sveriges intressen

Flyget utgör en unik roll i ett sammanhållet Sverige. Bromma behövs för en levande landsbygd och regional tillväxt i hela landet.
En utredning tillsätts för hur Bromma flygplats ska avvecklas och samtidigt undersöks hur kapaciteten på Arlanda kan utvidgas.
En utredning tillsätts för hur Bromma flygplats ska avvecklas och samtidigt undersöks hur kapaciteten på Arlanda kan utvidgas.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Bromma behövs för en levande landsbygd och regional tillväxt i hela landet. Eftersom det redan idag går att flyga på biobränslen samtidigt som el-flygplanen är på intåg finns det inget klimatargument för att stänga flygplatsen.”

Flyget utgör en unik roll i ett sammanhållet Sverige, då det kopplar ihop söder med norr och effektivt minskar resetiderna i vårt avlånga land. För många orter som i dag trafikeras från Bromma flygplats är förbindelsen med Stockholm avgörande för jobben och den ekonomiska tillväxten.

Sverigedemokraterna ser behovet av att upprätthålla och utveckla Bromma flygplats inför framtidens transportbehov. Vi ser positivt på flygbranschens tekniska utveckling och effektivisering, Det går redan idag att flyga miljövänligt på biobränsle och inom några år kommer det att finnas elflygplan för resor på upp till 40 mil. Detta ger ny stora möjligheter till en renässans för flyget i framtiden. Elflygplan bullrar också mindre vilket gör att citynära flygplatser kan bevaras och utvecklas med mindre påverkan på boendemiljön än idag.

"Arlanda kan inte ersätta Brommas stora kapacitet vad det gäller inrikesflyget med tät trafik, morgon och kväll."

Arlanda ska öka och effektivisera sin kapacitet för att långsiktigt säkerställa Sveriges nationella och internationella behov och tillgänglighet, men Arlanda kan inte ersätta Brommas stora kapacitet vad det gäller inrikesflyget med tät trafik, morgon och kväll. Ett bevarat och utvecklat Bromma bidrar till en ökad konkurrenskraft som i sin tur ger bättre förutsättningarna för fortsatt tillväxt i kommunen, regionen och i hela Sverige.

Bromma flygplats med sitt citynära läge utgör därför ett viktigt komplement till Arlanda som ett nav för inrikesflyget, vilket främjar möten och affärsverksamheter över hela Sverige. Låt Bromma flygplats spela den rollen även i framtiden.

Stockholm och övriga Sverige behöver det.

Sverigedemokraterna Region Skåne

Niclas Nilsson (SD), gruppledare och regionråd

Läs mer