GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bromölla behöver förändring och nytt styre

Jag förstår att du Lars Nilsson, våra väljare och många kommuninvånare i Bromölla hade sett fram emot ett ”icke socialistiskt styre” som du skriver.
Förhandling • Publicerad 21 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vem ska styra i Bromölla?
Vem ska styra i Bromölla?Foto: Johan Nilsson/TT

Det var också vår förhoppning i M, att nu fanns det en chans att få till en förändring i kommunen. Det var vårt starka argument till våra väljare under valkampanjen. Men det grusades redan den 6 oktober, dagen efter att avsiktsförklaringen skulle skrivas på.

Vi i M har verkligen försökt att få till ett majoritetsstyre. Vi har pratat med alla partier och det var endast Alternativet som tackade ja. V sa nej tack och det hade vi förståelse för. Vår dörr har varit öppen hela tiden för samtal och den står fortfarande öppen men inget parti har visat något intresse, M är bara tredje största parti. Jag tror att intresset är större för en plats som oppositionsråd på halvtid än att försöka få till ett ”icke socialistiskt styre”.

”Vi erbjöd oss att stötta SD om platsen som ordförande i kommunstyrelsens eftersom SD är större än vi, men SD tackade bestämt nej!”

Det fanns ingen och det finns ingen prestige. Vi erbjöd oss att stötta SD om platsen som ordförande i kommunstyrelsens eftersom SD är större än vi, men SD tackade bestämt nej! Om sedan någon känner sig ”trampad på” eller ”överkörd” som du skriver, det kan jag inte svara på, men skickar man fram förhandlare som inte klarar av sitt uppdrag så känner man sig kanske överkörd.

Som förtroendevald så vill man givetvis uppfylla sina väljares önskan, det var därför vi backade när SD inte ville vara med om något förändringsarbete. Hade vi inte backat, då hade vi inte hållit vårt löfte till våra väljare om en förändring i kommunen.

I Moderaterna bestämmer inte en över alla, efter varje möte med dom olika partierna som M har haft kontakt med så har M-gruppen samlats och fått rapporter från förhandlingarna och sedan har alla varit med och bestämt om hur vi skulle gå vidare. Hur det är med ensambestämmare i andra partier kan bara dom själva svara för. Som sagt vår dörr står fortfarande öppen och jag håller med dig när du säger att ”Bromölla behöver förändring och ett nytt styre”.

Du Lars, våra mungipor är hissade och kommer att så vara.

Sandor Szilagyi, en i moderatgruppen

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.