1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bromölla kommun, vad sysslar ni med?

En ordentlig, välfungerande och i toppklass äldreomsorg kör ni rakt i botten. Vi har legat topp fem vid kontinuitetsräkning, vid nästa räkning kommer vi inte ens platsa på topp 100.
Information i samband med att Bromölla kommun vill införa en ny bemanningsmodell då all tillvidareanställd personal inom vård- och omsorg erbjuds att arbeta heltid.

Ni har med era härskarfasoner kört över era anställda med er nya bemanningsmodell och heltidsresa. Ni har fått folk som inte har råd att gå ner till sin grundtjänst att istället börja jobba heltid. Fast att orken inte finns! Vad var felet med att få önska sysselsättningsgrad en gång om året? Då hade man möjlighet att önska heltid om man så gärna ville jobba det, vilket många av oss inte vill!

Ni har samtidigt tagit ifrån oss möjligheten att få påverka och lägga våra scheman utifrån oss och det som passar oss och vårt liv utanför jobbet. Nu får vi istället ÖNSKA vilka dagar vi vill vara lediga och inte ens det är en garanti. Ni kör inte bara över oss på jobbet, numera styr ni i stort sett resten av vårt liv också.

quote
När man ska dra igång heltid som norm och den nya bemanningsmodellen börjar personalen protestera, det görs namninsamlingar för att visa vårt missnöje. Men ni fortsätter trampa på oss.
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Uppsägningar och sjukskrivningar är de största snackisarna bland de anställda just nu, är det så ni vill ha det? I ett yrke som redan är tufft och underbemannat? Med ert nya tänk och era handlingar, gör ni absolut inte vårt yrke mer attraktivt.

När man ska dra igång heltid som norm och den nya bemanningsmodellen börjar personalen protestera, det görs namninsamlingar för att visa vårt missnöje. Men ni fortsätter trampa på oss. Våra verksamheter, vårt liv och mående fungerade utmärkt innan detta påbörjades. Men det struntar ni fullständigt i, för ert härskartänk kräver mer. Ni måste få styra oss in i det längsta.

Men, det funkar inte så. Vi är många som kommer säga stopp, vi är redan många som lämnat och fler kommer det bli. Då står ni kvar, med överbetalda schemaläggare som inte klarar av att utföra våra schema på rätt sätt. De ska lägga våra så kallade hälsoscheman, men resultatet är inget annat än ÖKAD oro och ohälsa.

quote
Vi sliter för våra gamla alla dagar om året. Borde vi inte då få ha våra scheman, som fick oss att må bra? Som fick oss att trivas på jobbet!

Varför provar inte alla chefer, samordnare och schemaläggare på att jobba utifrån detta fantastiska hälsoschema om det nu är så bra? Vi sliter för våra gamla alla dagar om året. Borde vi inte då få ha våra scheman, som fick oss att må bra? Som fick oss att trivas på jobbet!

Ni hanterar ALLT under all kritik!!

I samband med att personalen tvingas gå upp i heltid börjar ännu en kamp att få ihop sina timmar, vi tvingas alltså också ha resurspass där vi ska täcka upp i hela Bromölla kommun. Återigen, kontinuiteten? Förstår ni vilken oro detta skapar för både personal och våra äldre?

Vissa äldre får ny personal springandes hos sig varje dag, personal hamnar på ställen där de inte alls kan rutinerna. Det är ingen hållbar situation för någon utav parterna.

quote

Och att dessutom dra igång en sån här sak nu? Vad hände med att minska smittorisken? Får vi ett covid-19 fall i kommunen nu, kommer varenda enhet bli drabbad på grund av att personalen springer på alla ställen.

Detta är inte klokt, ta ert förnuft till fånga och tänk om! Ge oss tillbaka det vi hade innan, då hade ni en nöjd och bra personalstyrka.

Förut var vi många som rekommenderade Bromölla kommun för våra bekanta, numera råder vi dem att hålla sig härifrån.

Arg, missnöjd och snart sjukskriven anställd!

Läs mer

Sport

Åhus tränare: ”Vi mötte ett lag med många kvicka spelare”

En premiärförlust som trots allt lovar gott.

Sport

Ifö/Bromölla vidare i cupen efter storseger

Vann med 8–1 mot Emmaboda.

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Debatt

”Hatsidan vill åsamka Fenix och pappa så mycket skada som möjligt”

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning”.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.