1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bromöllas situation kan lösas med diskussion och förhandling

Socialdemokraterna med Jenny Önnevik i spetsen raljerar över att Sverigedemokraterna ska ta sitt ansvar i en debattartikel den 11/6. Socialdemokraterna har i flera år spelat rysk roulett med Bromölla kommuns ekonomi då man finansierat verksamheten med tillfälliga statsbidrag, är det att ta ansvar och nu när vi står där med facit i hand skyller man i från sig, skriver Eric Berntsson (SD), kommunstyrelsens ordförande i Bromölla.
Eric Berntsson (SD) kommunalråd i Bromölla.
Foto: Tommy Svensson

När man från övriga partier räcker ut handen för att gemensamt lösa problemen, så fortsätter man bara att obstruera utan någon som helst självinsikt för den situation man skapat och där dom största förlorarna är Bromölla kommuns hårt arbetande skattebetalare. Detta enorma underskott är ett resultat av socialdemokratiskt styre som har gjort kommunen beroende av statsbidrag.

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nu ser vi konsekvenserna av den invandringspolitik som man har fört på riksplan och nu står vi till sist med kostnaderna i kommunen. Detta sker i många kommuner runt om i landet, så denna sits är inte unik för Bromölla. På många håll runt om i landet ser vi uteblivna intäkter från statligt håll och vikande skatteunderlag. En utveckling som vi varnade tidigt för. Nu har det tydligt visat att har vi fått rätt.

quote
Efter drygt ett år vid makten har vi Sverigedemokrater försökt styra Bromölla med ett hoppande majoritetsförhållande...

Vi har tydligt proklamerat från dag ett när vi tog över posten som kommunstyrelsens ordförande att vi kommer ta ansvar för vår politik och det uppdrag vi har åtagit oss att utföra. Efter drygt ett år vid makten har vi Sverigedemokrater försökt styra Bromölla med ett hoppande majoritetsförhållande, kan vi konstatera att vi överlag i voteringar och debatter har en styrande opposition i kommunen.

Är det ansvarsfullt att i varje fråga bromsa den politiska och demokratiska processen med återremitteringar och överklaganden av beslut som ska föra Bromölla framåt och vara till gagn för våra invånare? Vi Sverigedemokrater kommer att ta vårt ansvar för den ekonomiska situation vi befinner oss i och är redo att öppet diskutera och förhandla om en lösning med den nu styrande oppositionen.

quote
Det kommer att innebära en del tuffa och ogillade besparingsåtgärder men vi kommer att kliva fram och ta vårt ansvar...

Politik handlar om att prioritera. Det kommer att innebära en del tuffa och ogillade besparingsåtgärder men vi kommer att kliva fram och ta vårt ansvar för Bromölla kommun, särskilt nu i dessa tuffa ekonomiska tider.

Eric Berntsson

Kommunstyrelsens ordförande i Bromölla kommun

Läs mer

Sport

Mjällby tappade ledning till förlust

Stod för en bra prestation

Sport

Ifö/Bromölla vidare i cupen efter storseger

Vann med 8–1 mot Emmaboda.

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Debatt

”Hatsidan vill åsamka Fenix och pappa så mycket skada som möjligt”

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning”.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.