Annons

Bygg om vägkorsningen vid ”Vannebergakorset”

Jag tycker att kommunen borde bygga om vid Vannebergakorset för att det kan bli farligt med mycket trafik.
Trafik • Publicerad 14 mars 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vannebergakorset borde byggas om, för trafiksäkerhetens skull.
Vannebergakorset borde byggas om, för trafiksäkerhetens skull.Foto: Hans Bryngelson

För det första kör det mycket bilar där och det är en lång väntan innan man kan köra ut på vägen. Därför kan det behövas en väg till eller något liknande så man inte behöver vänta jättelänge innan man kan köra.

Om man behöver vänta länge kan det vara både drygt men man kan ju också komma försent till något möte eller tävling, vilket kan vara ganska viktigt att komma i tid till.

Annons

För det andra kan det ibland vara svårt att se över andra lite större bilar och se om man kan köra ut på vägen.

Om man inte ser över någon annan bil kan det vara att man chansar och kör ut på vägen, vilket kan leda till allvarliga olyckor.

För det tredje kör bilarna så fort så det är svårt att hitta en plats att köra ut på. Eftersom det är så många bilar måste man vänta länge, men också eftersom att man får köa ganska snabbt kan det också bli svårt att köra ut. Detta kan också leda till krockar.

”Ett förslag på en lösning är att man kanske kan bygga en till väg vid sidan om eller kanske sätta några fler stoppskyltar eller sätta några trafikljus.”

Nu tänker nog vissa att det kan kosta ganska mycket pengar att bygga upp och bygga om där.

Det kan ju faktiskt vara så att det blir lite svårt att bygga om där eller fixa problemen vid Vannebergakorset eftersom det kan kosta väldigt mycket pengar. Men man måste tänka på andras säkerhet och vad man kan göra för att det ska bli tryggt för alla. Man behöver ju inte bygga om så jättemycket på en och samma gång, men man kanske kan börja med något litet som gör det tryggare för alla.

Ett förslag på en lösning är att man kanske kan bygga en till väg vid sidan om eller kanske sätta några fler stoppskyltar eller sätta några trafikljus.

Jag tycker att Vannebergakorset ska byggas om så att man inte behöver chansa på att köra ut på vägen så man inte krockar, och att man inte behöver komma försent till viktiga saker på grund av att det är för mycket trafik.

Mira, Furutorpsskolan, en som bryr sig om säkerhet

Annons
Annons
Annons
Annons