C, håll er till sanningen

Replik på Ingrid Karlsson och Gertrud Nyström ”Valmöjligheter på äldre dar”, 13/8
Debatt • Publicerad 23 augusti 2014

När man som ovannämnda skribenter representerar ett politiskt parti är väl det minsta man kan kräva är att man känner till fakta och håller sig till sanningen. De skriver att om det blir regeringsskifte så försvinner RUT. Detta är inte med sanningen överensstämmande.

MP vill behålla RUT som det ser ut i dag. S vill också behålla RUT men att avdraget ska begränsas till 25 000 kronor per år. Detta för att förhindra att vi skattebetalare ska slippa bidra till att avlöna hembiträden hos välbärgat folk som har mer än råd att betala för hela tjänsten själva.

V vill avskaffa RUT helt. Tror ni verkligen att V får ett så starkt inflytande att de får igenom detta krav? I så fall är ni mer än lovligt naiva. Sanningen är väl den att ni medvetet kör med falska förespeglingar.

Ni framhåller även att C vill införa LOV på en rad områden och även andra reformer. Eftersom C varit i regeringsställning och suttit i ledningen i kommunen i åtta år kan man ju undra vad som hindrat C från att genomföra sina åtgärder?

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Irene Ludvigsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.