1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Corona en komplott för att lugna folket?

Vad är corona eller covid 19? Vet verkligen Folkhälsomyndigheten vad den talar om? Ställer man till med denna cirkus för att lugna samhället? Att det kostar miljarder bryr man sig inte om. Det är ju inte deras pengar. Att man är 69 på fredagen och 70 på måndagen och då inte får arbeta, är det verkligen lagligt att göra så här mot de som blir 70, skriver Jan Listerud, Framstegspartiet i Östra Göinge.
Kanske försöker de bara skrämma oss.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Blir man verkligen så dålig av att fylla 70? Bryr man sig inte om de som jobbar och inte tar ut sin pension? Betalar Folkhälsomyndigheten deras lön under den tid de inte får jobba? Frågorna är många, men vem bryr sig?

Förr kallades det kräfta idag heter det cancer. Idag kallas alla sjukdomar för covid 19. Idag dör tydligen alla av covid 19. Men obduceras verkligen alla döda för att bekräfta covid 19? Det dör omkring 250 varje dygn i Sverige när läget är normalt. Så det dör ju färre nu när vi har coronaläge i Sverige. Här talas det inte om hur många procent av befolkningen som dör, här är det antal som gäller. Vi är inte uppe i en procent ännu. Idag är v sannolikt över fjorton miljoner i Sverige och då är ju inte 4 000 någon orsak till alla dessa restriktioner.

quote
Nu väntar vi med spänning på ett vaccin för då blir vi alla odödliga.
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det talas hela tiden om att det är de äldre som dör. Men det är inte sant då det till 90 procent folk som kommit hit från andra länder som dör. Det talas det inte om för det är ju vår kära regering som bjudit hit alla. Sannolikt är det för att de inte har fått något vaccin mot vare sig polio, tbc, eller mässlingen och blir lätt sjuka. Men de har ju fri sjukvård här. Varför ska vi betala deras sjukvård? Det borde ju de göra som bjudit hit alla. Kanske det hade varit bättre om restriktionerna bara gällt de nyanlända. Det hade i alla fall varit billigare. Invandring kostar.

Nu väntar vi med spänning på ett vaccin för då blir vi alla odödliga.

Det är tydligen inte så viktigt med skyddsutrustning eller är det pengarna som är slut?

Det skulle testas vitt och brett men av det blev intet. Det är kanske så att covid-19 är något som alla människor har i sig men man har inte vetat vad det är förrän nu. Då behövs ju inga tester heller.

quote

Det är ju enklare att påstå att om du dör av kol så är det corona, dör du av cancer är det corona och dör du av någon annan sjukdom så är det corona. Nu är det ju så att Folkhälsomyndigheten inte vill släppa alla restriktioner på en gång. Gör man det så har man ju gjort bort sig ännu mer och detta drabbar ju inte dom själva och samhället förblir lugnt. Folkhälsomyndigheten fortsätter att varje dag visa sig på Svt och tala om hur många som dött det senaste dygnet och på så sätt skrämmer man upp folket till att hålla sig inne.

Det gäller ju att inte släppa loss våldet nu när polisen ska ha semester. Men det verkar som våldet ökar lavinartat i alla fall, de har säkert genomskådat häxorna på Folkhälsomyndigheten som fumlar i ett mörker.

”Förr brände man häxorna på bål idag ser man dom på Svt klockan två.”

Jan Listerud

Framstegspartiet Östra Göinge

Läs mer

Östra Göinge

Brott: Kassaskåp stulet vid inbrott

Tjuvar tog sig in i Ica-butik.

Gårdsrånen

Åklagaren missnöjd med friande från Piperrånet

Överväger att överklaga domen.

Östra Göinge

Brott: Man rånad vid tågstation

Tre okända gärningsmän dök upp och hotade offret.

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länet.

Kristianstad

Åhus: Hemestrare ersätter handbollsgäster

Vi har verkligen gått från ingenting till fullt ös.

Åhus

Pandemi och inställd beachhandboll – så har det gått för krogarna

”Tyvärr är det tabu. Man får liksom inte vara kritisk mot beachhandbollen.”