1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dåliga beslut – då drabbas skola och vård

En rad dåliga beslut har lett till att Bromölla måste få in 20 miljoner. Att förslaget innebär besparingar på kommunens kärnverksamheter gör Jan-Ivar Lidström minst sagt irriterad.
Arrangemangshallen blev Rebel Park, men vad kostade ombyggnaden?
Foto: Bosse Nilsson

Komunekonomi

Man skall hämta hem 20 miljoner kronor genom att spara in på annan verksamhet tagna enligt fattade beslut … Uppräknade exempel på besparingsförslag är helt idiotiskt och omfattar kärnverksamhet inom skola, vård, och omsorg. Vilka måste betraktas, som de viktigaste kommunala verksamheterna vi har att leva upp till!

Som kommunmedborgare kan jag inte stillasittande ta emot detta slag i ansiktet och vända andra sidan till!

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ser inga förslag på minskade politikerarvoden eller neddragningar inom deras verksamhet. Här måste man solidariskt också ställa upp på besparingskraven. Lönestopp och gärna återgång till fjolårets lönenivåer eller ännu tidigare, begränsa resekostnader , traktamenten etcetera.

Ett objekt saknas på listan över möjliga besparingar: Balansera intäkter mot utgifter för Arrangemangs-/Sparbankshallen. Hur många miljoner kostar inte denna byggnad med omgivande spelytor oss skattebetalare varje år. På grund av dåligt fattade beslut och utebliven verksamhet!

Jag ifrågasatte nyttan av ett sådant projekt redan när den planerades. För vem byggdes den och till vilket ändamål? Som det ser ut i dag hade jag rätt! Verksamheten är nära på noll och man utnyttjar inte anläggningens hela potential. Inga golvytor passar för inomhusaktiviteter typ innebandy. De tre stora hallarna tillsammans på 60x40 meter med konstgräs kan knappast användas för denna typ av aktiviteter.

Sparbankshallen hade användbart golv men inte linjerat/målat enligt verksamhetens behov. I stället för att åtgärda missarna byggde man om och ändrade verksamheten. Nu kan inga föreningar använda denna hall för innebandy med mera. Man måste återvända till de gamla hallarna inom kommunen. Dom som skulle ersättas med nya fina lokaler/ytor ”blaha” vilket fiasko. Upp som en sol ner som en pannkaka.

Efter ombyggnad är det en hall för actionsport/ RebelPark. Skulle gärna vilja bli informerad om ekonomin bakom detta. Kostnad för ombyggnad och med vems pengar samt intäkter/ hyresin-komster. Har hört rykten, som jag inte vill tro på.

Måste vara ett bra ämne för undersökande journalistik. Bromölla kommun har utmärkt sig igen!

Jan-Ivar Lidström

Besviken kommunmedborgare

Läs mer

Kristianstad

Efterlängtat besked väntas – då öppnar Danmark gränsen till Skåne

”Skåne ligger under den danska gränsnivån hur man än räknar”

Sport

Mardrömsbeskedet: KDFF-stjärnan missar hela säsongen

”Det är inte roligt att vi blir av med henne.”

Kristianstad

Bil smet från fartkontroll – jakten orsakade ruskigt pådrag

Bilen stoppades och föraren flydde till fots.

Coronavirus

Coronaläget: Lägsta sjukhussiffran sedan mars

Det visar de senaste siffrorna från Region Skåne.

Jourhavande reporter

Cyklist: ”Varför lagas inte pumpen vid rådhuset?”

Viktigt att felanmäla om saker inte fungerar som de ska.

Debatt

Läsartext: Tröttande djurrättsaktivister

i bor mittemot, vissa har semester, andra försöker sova för att orka jobba natt.