1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dåligt ledarskap i Bromöllas kommunstyrelse

Som kommuninvånare blir jag orolig och förbannad efter att jag ha läst bokslutet och revisionsberättelsen för 2019 och revisorernas bedömning av hur kommunstyrelsen sköter sig. Kommunstyrelsen uppvisar brister i sin förmåga att leda och styra samt att ha kontroll på budgeten, även beredningsarbetet är under all kritik säger revisorerna. Det skriver Sandor Szilagyi, Bromölla.
Kommunfullmäktige Bromölla.
Foto: Johannes Lindén, Johannes Lindén

Hade detta varit ett företag i privata näringslivet så hade hela styrelsen fått lämna sina stolar, men nu handlar det om kommunal verksamhet så alla skyller på alla.

Jag lyssnade på kommunfullmäktiges senaste möte (27/4) som jag upplevde som en stor pajkastning när ledamöterna fick säga sitt varför det ser ut som det gör. Jag vet inte vad dom tjafsar om, alla partier är representerade i kommunstyrelsen och har ett ansvar. Som kommuninvånare så bryr jag mig om kommunens ekonomi, jag vill inte ha höjd kommunalskatt eller höjda kommunala taxor på grund av att politiker inte gör vad dom är betalda och valda att göra.

När en styrelse får så mycket kritik som kommunstyrelsen har fått då är det ett tecken på ett för svagt ledarskap och då är dags att byta ut ledaren. Det kommer aldrig att bli bättre med samma ledarskap hur mycket man än säger man skall ändra sig, förtroendet är förbrukat. Det är som man säger inom lagidrotten ”Man behöver en ny röst i omklädningsrummet”.

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För någon vecka sedan skickade jag ett e-mejl till kommunstyrelsen och ställde några frågor om ett beslut man hade tagit i kommunfullmäktige 30/3. Jag fick svar från kommunalrådet Eric Berntsson som skrev kort och gott ”Vi gör detta för kommunens bästa”.

Varför skriver jag en sådan här insändare, jag gör det för att jag verkligen är orolig och bryr mig om vår kommun ”Jag gör det för oss kommuninvånares bästa”.

Sandor Szilagyi

Bromölla

Läs mer

Sport

Åhus tränare: ”Vi mötte ett lag med många kvicka spelare”

En premiärförlust som trots allt lovar gott.

Sport

Ifö/Bromölla vidare i cupen efter storseger

Vann med 8–1 mot Emmaboda.

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Debatt

”Hatsidan vill åsamka Fenix och pappa så mycket skada som möjligt”

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning”.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.