GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De som drabbas mest av dyr el glömdes bort

Det enda riktiga hade varit att regeringen slopade elskatten eller momsen för de tre aktuella månaderna.
Kompensation • Publicerad 12 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla kompenseras inte.
Alla kompenseras inte.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Då har regeringen nu kommit med en presentation för hushållen avseende de skenande elpriserna.

Som så många gånger förr har man skjutit bredvid målet och kompenserar endast dem som har en förbrukning på mer än 2 000 kilowattimmar per månad.

Det innebär att alla vi som bor i lägenheter och där många är pensionärer och som drabbats lika hårt av de höjda priserna, inte får någon kompensation alls. Inte heller de många företag som nu ser sin marginal krympa avsevärt för sin produktion.

Det enda riktiga hade varit att ta bort elskatten eller momsen för de tre aktuella månaderna. Då hade alla fått en rättvis kompensation oavsett storleken på sin förbrukning.

Börje Hofvander

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.