De styrande i Östra Göinge saknar visioner

Politik Artikeln publicerades
Anders Bengtsson (S) i Östra Göinge.
Anders Bengtsson (S) i Östra Göinge.

I sitt svar till oss ägnar sig den numera desarmerade treklövern sig åt att försöka förklara hur det såg ut för tio år sedan och hur fantastiskt bra det är idag och att alla får vara med. Faktum kvarstår. Östra Göinge har Skånes högsta arbetslöshet, skriver de ledande socialdemokraterna i Östra Göinge.

Allt för stor andel av våra elever blir inte godkända i skolan. Hemtjänsten blöder ekonomiskt sedan lång tid och de anställda går på knäna. Otryggheten ökar. Andelen nya företag ökar inte som de borde. Vi får signaler från verksamheterna om nya sparkrav och nedskärningar inom såväl skola som äldreomsorg. På vårt resonemang om demokrati, delaktighet och samband med kulturen får vi ”god dag yxskaft”. I och för sig visste vi redan att kultur och demokrati inte är högerns hemmaplan. Men för att stanna upp där lite: Att S är ett oppositionsparti just nu vet vi mycket väl. Vår uppgift är att peka på de fel och brister som finns, även att framföra och föreslå saker som kan bli bättre. Detta gör vi hela tiden på varje möte, varje gång. Inte minst på senaste kommunfullmäktige där vi la ett eget budgetförslag med ett antal skarpa förslag. Inget av detta bemöttes i svaret.

•Trygghetsvärdar för äldre

•Barnomsorg på kvällar och helger

•En upprustning av Bion i Sibbhult

•Skälig ersättning för de som jobbar inom kommunens dagliga verksamhet

•Ökat föreningsbidrag

•Avskaffande av LOV:en.

Var finns högerns förslag på att lösa våra utmaningar? Inget framåtriktat finns i deras politik. Att påstå att vi ställer oss utanför blir tramsigt. Självklart ställer vi inte upp på moderaternas politik. Fler partier borde funderat på det tidigare innan de försvann.

Återigen. Grunden och färdriktningen som byggdes innan dåvarande femklöver kom till lades av oss socialdemokrater. Men eftersom skattesänkningar, privatiseringar och försämringar för vanligt folk går före trygghet för alla, tillsammans med visionslöshet blir resultatet minus till sist. Oavsett hur väl bordet är dukat.

Anders Bengtsson (S)

Lena Dahl Wahlgren (S)

Sven-Arne Persson (S)

Kristin Johansson (S)

Lars-Stellan Jönsson (S)

Miklos Liewehr (S)

Susanne Karlsson (S)

Niclas Malmberg (S)

Lena Svenson (S)

Joakim Vendel (S)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.