Annons

Den ”lilla människan” blir igen överkörd av Telia

Nu sitter min 90-åriga mamma i sin lägenhet helt utan telefonförbindelse med någon.
Usel hantering • Publicerad 4 juni 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Frånkopplad.
Frånkopplad.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

En 90-årig dam får erbjudande från Telia om att byta sitt fasta teleabonnemang till ”fast mobilabonnemang” eftersom det skulle bli mycket billigare… Sonen följer med sin mor till Teliabutiken i Kristianstad och tecknar det nya abonnemanget, som bland annat innebär att hon ska få en mobiltelefon och att hon ska behålla sitt gamla ”fasta” telefonnummer.

Nu börjar det – det finns inte någon mobiltelefon att erhålla i butiken, men meddelande ska komma när telefonen är på väg. Damen får besked att fasta telefonabonnemanget ska stängas ett visst datum. Sms kommer med meddelande om att nya mobiltelefonen är försenad och ska komma ett visst datum. Detta datum är efter att hennes fasta telefon ska kopplas ur – åter till Teliabutiken i Kristianstad. Får här besked att fasta telefonen inte kommer att stängas av förrän chipet är installerat i nya mobiltelefonen.

”Återigen väntan och vad händer nu? Jo, nu helt plötsligt har det fasta abonnemanget upphört!”
Annons

Efter massor (flera gånger om dagen) sms om leveransdatum för mobiltelefonen kommer den äntligen – men inget chip!

Då ringer man åter igen till Telia och får besked att ”man har nog glömt att skicka chippet”. Återigen väntan och vad händer nu? Jo, nu helt plötsligt har det fasta abonnemanget upphört! Återigen tar anhörig telefonkontakt med Telia för att få hjälp med att öppna det fasta abonnemanget fram till chippet anländer. Får först prata med en person och eftersom kundnummer, kundkod med mera. kan lämnas kopplas man vidare.

Här är det STOPP – här kan man absolut inte få hjälp för utan fullmakt går det inte… Här försöker man förklara att det inte går att ordna en fullmakt just ikväll – det spelar ingen roll! Ingen fullmakt – ingen hjälp, fast det är Telia som gjort fel genom att stänga ner fasta telefonen innan man har kunnat aktivera mobiltelefonen eftersom chip inte har skickats till kunden/damen – alltså sitter hon nu i sin lägenhet utan telefonförbindelse med någon. (Ingen skugga ska falla över Teliabutiken på C4 i Kristianstad).

Besviken Teliakund

Annons
Annons
Annons
Annons