unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Den unga killen lyfte mig som en vante

I dag delades flera rosor ut av tacksamma människor som fått hjälp. Ett bra sätt att avsluta veckan, tycker jag. Vi får inte glömma att några vänliga ord ofta kan glädja mer än man tror. Trevlig helg!
Ett trygghetslarm kan betyda mycket.
Ett trygghetslarm kan betyda mycket.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Uppringaren Ann-Marie är först ut i veckans sista spalt. Hon trillade när hon gick ur duschen nyligen och nu vill hon rosa hemtjänstpersonalen.

– Jag var färdig och skulle gå ur när jag föll i golvet, trots att jag har en halkmatta. Jag har ett larm och jag lyckades nå det tack vare att jag har en rollator. Då tryckte jag flera gånger och det kom en stark ung kille och han lyfte mig som en vante. Vilken entusiasm, ingen genans, det är mycket roligt att vi har hemtjänsten.

Ann-Marie berättar att killen från hemtjänsten ringde 112 som skickade en ambulans.

– Det kom en tjej och en kille och de tryckte och kände och vi kom fram till att det kommer att gå över utan att jag behöver åka till akuten på CSK, säger hon samtidigt som hon står och lagar potatismos och falukorv till middag.

Slutet gott alltså.

– Jag önskar den här killen och alla hemtjänstare en bra sommar, avslutar Ann-Marie.

En ros vill även Ingela Ottosson dela ut:

– Jag vill ge positiv feedback till hudmottagningen i Kristianstad. Jag hade en tid hos er hos er för en månad sen och fick ett otroligt bra bemötande både från sjuksköterskor och läkare. Jag är tacksam att ni finns.

Christer ringer och vill ge beröm till nya Coop på Härlöv.

– Där var ljust, fräscht och luftigt med en trevlig liten hörna man kommer att kunna sitta och fika i när coronan är över. Det blir nog bra med den butiken, men igen slog mig tanken att Kristianstad verkligen behöver ett Systembolag till, utanför stan. Så varför inte här? Varför ska man tvunget in till stan för att trängas för att gå på Bolaget? Det skulle dessutom locka lite långväga, bilburna, shoppare till våra butiker, antingen till Härlöv eller C4 Shopping.

Slutligen vill Ingvar ge oss på tidningen lite kritik.

– Kartan ni hade i dagens tidning över var folk tjänar minst eller mest var ingen mening med. Allting var ju i samma rosa nyans. Det var ingen skillnad på zonerna, de hade samma färg. Det hade varit bättre att ha med en siffertabell.

Undertecknad lovar att framföra synpunkterna och beklagar att kartan upplevdes som svårläst.

Vi tackar för dina åsikter!

Läs mer