GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det är beklagligt att inte Samverkan förstår

Svar på Samverkan för Bromöllas insändare den 19 oktober.
Moderaterna • Publicerad 20 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mikael Efverman, gruppledare (M), Bromölla
Mikael Efverman, gruppledare (M), BromöllaFoto: Fredrik Lund

Läsförståelsen är inte den bästa!

Samverkan för Bromölla väljer att ge en replik till vår protokollsanteckning vid kommunstyrelsen sammanträde den 6 oktober.

Vad inte Samverkan förstått så är vår anmärkning mot förvaltningen och de bristande underlag som vi i politiken får att ta beslut om, vi har aldrig med ett ord kritiserat någon för att ta ett helhetsgrepp, nej vi kritiserar de stora budgetavvikelserna som gång på gång visar sig.

”Vad inte Samverkan förstått så är vår anmärkning mot förvaltningen och de bristande underlag som vi i politiken får att ta beslut om.”

I den budget som togs i höstas låg det en post för renovering och ombyggnad av Backsippan på 10,3 miljoner kronor, nu kommer det en begäran om tillägg på 8,7 miljoner kronor för samma post, det vill säga nästan 85 procents avvikelse.

Detta kritiserar vi.

Revisionen har också lämnat en allvarlig anmärkning mot kommunstyrelsen på grund av brister i ärendeberedningsprocessen, vi menar att vi måste ta tag i detta problem nu och ta fram en ny rutin vad gäller beredandet av olika ärenden!

Det är väldigt beklagligt att inte Samverkan förstår vad revision anmärker på och inte ser allvaret med avvikelser i denna storleksordning.

Mikael Efverman, Moderaterna i Bromölla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.