Det är dags att inse allvaret

Skåningarna har under elva år haft oförändrad landstingsskatt och 2013 kan man skryta med att ha den lägsta skatten i hela Landstingssverige. Den borgerliga majoriteten har som mål att ha så låg utdelning som möjligt och det har man lyckats med. Men är det värt priset?
Debatt • Publicerad 16 februari 2013

Ambulansentreprenörer i konkurs, färdtjänst som inte fungerar, protester mot färre tågvärdar.

Sjukvårdspersonal demonstrerar mot sparkrav, nyblivna föräldrar får inte tillbringa första natten tillsammans för att familjerummen på BB har stängts.

Nerläggningar av folktandvårdskliniker på mindre orter, Lönsboda med flera, och försök att mildra effekterna genom att slumpa ut lokaler och utrustning till vrakpriser.

Ständig vårdplatsbrist på akutsjukhusen.

Arbetslösheten är fortsatt hög och varslen duggar tätt.

Invånare på landsbygden görs snabbt och effektivt fullständigt bilberoende genom att Skånetrafiken försöker komma till rätta med sin ekonomi genom nerläggningar av busslinjer och tågstopp exempelvis Lönsboda-Sibbhult-Kristianstad.

Bekymren i Region Skåne har under 2012 varit många men den borgerliga majoriteten vägrar se hur illa läget verkligen är. Majoritetens förda ekonomiska politik har kommit till vägs ände. Nu är det dags att sätta stopp för besparingar och satsa offensivt för fler jobb och bättre välfärd.

Det finns många utmaningar som kräver omedelbara åtgärder medan andra angelägna satsningar får ses ur ett längre perspektiv.

Mikael Hallqvist
Erland Nilsson, Ordförande Osby S-förening
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.