”Det är fimpar överallt!

Kommentar till ”Fimpa” 18 januari
Debatt • Publicerad 21 januari 2014
Rökmoln och fimpar stör besökarna på Förenings- gatan 1.
Rökmoln och fimpar stör besökarna på Förenings- gatan 1.Foto: Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Jag besöker adressen Föreningsgatan 1 ungefär varannan vecka, eftersom jag deltar i en cirkel anordnad av Kristianstads pensionärsuniversitet. Jag håller med insändaren om fimpar överallt. Jag passerar via rökmoln var gång. En gång rök det dessutom från en papperskorg vid trappan eftersom någon fimpat där.

Folkuniversitetet /Plusgymnasium skriver att de har dialog med sina deltagare om problemet, men det måste nog ske mer intensivt! Varje dag sägs det att trottoaren städas från eventuella fimpar? Men varje gång jag kommer dit finns det fimpar!

Jag har många års erfarenhet i sjukvården med rökrelaterade sjukdomar och blir ledsen när jag ser de unga rökarna. Jag vet vad som troligen väntar dem i framtiden. Tyvärr vågar jag inte ta den diskussionen med ungdomarna.

En helt annan sak! Samma dag finns några rader om ”Ingen snö på min gata”. Det kunde varit jag, men det är det inte. Men jag instämmer!

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Berit Ekman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.