GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det behövs fler Jacob Karlsson som vågar satsa

Svar på kritiken mot Jacob Karlsson och K-fastigheter angående nybyggnationer i Hässleholm.
Nybyggnationer • Publicerad 10 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det blir ett högt hus med flera kontor avsedda för K-Fastigheter och Prefab. Jacob Karlsson berättar att det även kommer att finnas ett gym i fastigheten.
Det blir ett högt hus med flera kontor avsedda för K-Fastigheter och Prefab. Jacob Karlsson berättar att det även kommer att finnas ett gym i fastigheten.Foto: Sofia Åström

Läste med intresse de två insändare som var riktade till Jacob Karlsson/K-Fastigheter.

De händelser som nämndes i en av insändarna kunde kanske gjorts annorlunda och bättre men att som Lars Nord bara lyfta fram, som han upplever, negativa händelser blir snedvridet.

Fastigheterna som K-fastigheter byggt i Hässleholm smälter in oerhört väl i de olika miljöerna där de är uppförda. Husen på T4-området är ett synnerligen bra bevis på att det går att kombinera gammal och modern stil på ett smakfullt sätt. Samma sak gäller huset vid Hembygdsparken.

T4-området har dessutom blivit en helt ny och attraktiv stadsdel och det är något som gagnar Hässleholm som stad.

Det är kanske så att det inte behövs några fallossymboler i form av höga hus men en sak är säker, det behövs fler Jacob Karlsson. Det behövs fler som vågar satsa, vågar starta företag som skapar arbetstillfällen och ger ökade skatteintäkter.

”Husen på T4-området är ett synnerligen bra bevis på att det går att kombinera gammal och modern stil på ett smakfullt sätt.”

Med hänsyn till hur situationen i landet ser ut idag med bland annat väldigt stor bostadsbrist och en enorm mängd arbetsföra människor som är försörjda via bidrag, så är det inte särskilt önskvärt att företagare som Jacob Karlsson ”drar över Atlanten” utan han behövs här.

För övrigt så var den så kallade förlusten väl i själva verket en kostnad, som Hässleholms kommun enligt uppgift gjorde vid flytten av Musikpaviljongen på T4 är troligen betald många gånger om med hänsyn tagen till de skatter som K-Fastigheter och dess underleverantörer betalt in sedan dess.

Anders Wåhlin

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.