Det finns mycket positivt med svenskt kött
Lars Nord ifrågasätter mina tankar om hur viktigt det är att slå vakt om svensk livsmedelsproduktion.
Han gör det bland annat med att på peka att kraftfoder importeras från Brasilien och jag kan hålla med om att det inte är så bra. Dock kan jag konstatera att denna import minskat under de senaste åren och istället ersätts genom att produkter från svenskodlad raps används.
”Svensk köttproduktion ligger i topp när det gäller att hålla nere antibiotikaanvändning.”
Jag skulle önska att Sverige ökar jordbruksproduktionen så att vi inte behöver importera i den utsträckning som nu sker och jag hävdar trots Lars nords inlägg att svensk köttproduktion ligger i topp när det gäller att hålla nere antibiotikaanvändning. Våra stränga djurskyddslagar, låg användning av växtskyddsmedel och åtgärderna för att minska kväveläckaget är ytterligare argument för att konsumera svenskodlat.
Ska vi ha kvar en levande landsbygd med öppet landskap genom en konkurrenskraftigt jordbruk behöver vi konsumenter som väljer närodlat som är producerat på ett hållbart sätt.
Lars-Ivar Ericson (C), Tyringe