GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det socialistiska svärdet svingar vilt mot oss i högern

Svar på Anders Bengtssons (S) replik till oss under rubriken ”SD använder retoriska knep för att slippa svara på frågan”, publicerad den 15 juli.
Vision för Östra Göinge • Publicerad 27 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Göte Färm, gruppledare för SD i Östra Göinge.
Göte Färm, gruppledare för SD i Östra Göinge.

Det socialistiska svärdet svingar vilt mot högern i okontrollerad form, är det inte mot (SD) så är det mot (M) där man t.o.m. attackerar kommunfullmäktiges ordförande för direkt dåligt utfört värv i visionskommitén (kan jämställas med angrepp på riksdagens talman) är direkt skamligt.

Beviset på er höga frånvaro under visionsarbetet blir uppenbart när ni inte ens refererar korrekt: ”Här växer stolta Göingar” - en vision framtagen i demokratisk anda. Ert referat om den i fullmäktige fastslagna visionen är ”Här växer en stolt Göing”, inte ens titeln fick ni rätt. Vad gäller ert bisarra påstående att vi skulle sprida otrygghet tror vi lösningen på allvarliga problem är att påtala dem, när man inte ens landat i att man har problem; är det inte konstigt att otryggheten ökar. Går det en dag utan x antal mordförsök och bombdåd, vilket romantiseras till ”skjutningar” och ”sprängningar”? Vi tror tvärtom det är viktigt att ta ledartröjan i svåra frågor och försöka utstaka en riktning vart vi vill föra samhället, där Bengtssons och socialisternas icke-linje är lika logisk som att en kompani soldater skulle fungera utan något ledarskap.

Vi ser därför gärna att S för ordningens skull förklarar i ett antal punkter hur ni vill lösa integrationsproblemen (om ni ens anser vi har några?) som blivit mycket massiva, när ni dessutom inte ens kan diskutera att det finns olika grupper i samhället (där alla numera enligt vänsterlogiken är att betrakta som svenskar om de åker kollektivt). Även om vi inte har samsyn kan ni ju adressera era idéer till väljarkåren i stället för att påstå en massa hemska saker om oss? Varför inte skriva en artikel med idéer utan att nämna oss överhuvudtaget? Finns det någon socialdemokratisk styrd kommun som haft en positiv utveckling? Hur fungerar exempelvis Södertälje eller varför inte Malmö efter solnedgång? Vad får människor för era höga skatter osv.?

”Ja, Anders Bengtsson vi har en egen vision men eftersom du i skrift inte förstår vad vi skriver (hur många gånger vi än skriver det), vill vi erbjuda möjligheten att över en öl träffas med dina kommunistiska (v)änner.”

Om SvD gjort en undersökning 2018 att vi har mest kriminella företrädare är det närmast förtal då vi inte ägnar oss åt brottslig verksamhet. Däremot kan det mycket väl vara så att vi är det parti som ger människor en andra chans beroende på brottet, då vi anser att det är fel att döma människor till livstids uteslutning från politiska sammanhang. Utifrån Socialdemokraternas närmast fascistiska utveckling där man blivit oerhört elitistiska är det knappast förvånande att Bengtsson behöver lyfta en tre år gammal undersökning för att försöka bli relevant. Vi är ett parti som vill inkludera de som vill förändra samhället till något bättre, här har även de som visar ånger och lämnat kriminaliteten bakom sig samt avtjänat sitt straff en möjlighet att bidraga; den synen tycker vi borde vara den alla partier har. Det är inte rimligt att döma alla till uteslutning från samhället bara för att man en gång i sin ungdom gjort bort sig, den sortens fascism skapar inga bra samhällen.

Ja, Anders Bengtsson vi har en egen vision men eftersom du i skrift inte förstår vad vi skriver (hur många gånger vi än skriver det), vill vi erbjuda möjligheten att över en öl träffas med dina kommunistiska (v)änner som givetvis också är medbjudna. Så kan vi på enklare svenska berätta hur vi menar, självklart står vi även för notan eftersom socialister har för vana att skicka notan till andra när det vankas kalas. Nu vet vi att man riskerar att bli utesluten om man som socialist dricker öl med människor som är mer höger, men diskretion är självklart en hederssak från vår sida. Vi vill ju inte ha på vårt samvete om kamrat Bengtsson skulle dra på sig ett uteslutningsärende från sitt auktoritära parti som med Stasi:s ”höga” ideal övervakar sina medlemmar så dessa inte umgås i ”fel” kretsar. Tänk man kan ju få ett värdigt motargument? Från vår sida tycker vi f.ö. man ska kunna umgås med vem man vill, oavsett partitillhörighet, kön eller sexuell läggning.

Göte Färm, gruppledare SD Östra Göinge

Mikael Christersson, pol.sek. SD Östra Göinge

Anders Bengtsson svarar direkt i länken nedan:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.