GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det viktiga är att mängden koldioxid ökat med 50 procent

Svar på Anders Blennars insändare ”Dina siffror var bara förvirrande”, publicerad den 12 oktober.
Replik • Publicerad 14 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Koldioxidhalten i luften just nu är över 4 promille.”
”Koldioxidhalten i luften just nu är över 4 promille.”
Foto: Hussein El-Alawi

Det är bra att Anders Blennar läser insändarna noga. Jag upptäckte också själv att jag av misstag skrev procent i stället för promille i insändaren.

Jag trodde att jag skickat in den rättade texten till tidningen, men ser att den ligger kvar i ”utkast” på mejlprogrammet.

Anders och jag kan säkert komma överens om att koldioxidhalten i luften just nu är över 4 promille.

Men det viktiga är att mängden koldioxid i luften just nu har ökat med 50 procent, och att vi är på väg att fördubbla luftens koldioxidhalt och höja jordens medeltemperatur med flera grader om vi inte slutar använda fossila bränslen och börjar anpassa oss till vad jordklotet och klimatet tål.

Christer Neideman

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.