GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dialogen får inte vara längre än ett telefonsamtal bort

Vänsterpartiet i Bromölla har en ambition att tillsammans med alla de medborgare som vi vet sitter inne med goda tankar och idéer verka för att göra kommunen ännu bättre.
Politik • Publicerad 3 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi behöver ha en levande dialog med våra medborgare, företag, anställda, men också med kollegan på jobbet och med grannen i trappuppgången, skriver Leif Pettersson, Vänsterpartiet i Bromölla.
Vi behöver ha en levande dialog med våra medborgare, företag, anställda, men också med kollegan på jobbet och med grannen i trappuppgången, skriver Leif Pettersson, Vänsterpartiet i Bromölla.Foto: Charlotte Nilsson

Att engagera sig politiskt någon gång i sitt liv är något som alla borde göra. Att våga ta ställning och pröva sina åsikter tillsammans med andra stärker dig som person och du lär dig en massa om hur samhället fungerar.

I kommunalpolitiken blir det mycket vardag. Visionerna ska omsättas i verkligheten. Då kan det handla om att en park belyses på rätt sätt för att alla ska känna sig trygga, ungdomar, pensionärer ha möjligheter till fria bussresor. Utan människor i politiken så faller vår demokrati.

I Bromölla är de flesta politiker fritidspolitiker, de har i många fall ett vanligt jobb, men utöver det lägger de ner ett stort engagemang på politik. De står fortfarande kvar med benen i vardagen samtidigt som de aktivt deltar i att påverka utvecklingen i kommunen.

Det är inte alltid lätt att vara fritidspolitiker, du skall sätta dig in i stora frågor och vara påläst. Man pusslar hit och dit med familj, vänner för att hinna med kvällsmöten. Men du gör det för att du vill förändra.

”Det är först då du med egna ögon får se och höra hur dina beslut uppfattas och hur de påverkar människor runt omkring dig.”

Vänsterpartiet ser de det här systemet som oerhört viktigt. Vi behöver ha en levande dialog med våra medborgare, företag, anställda, men också med kollegan på jobbet och med grannen i trappuppgången. Det är först då du med egna ögon får se och höra hur dina beslut uppfattas och hur de påverkar människor runt omkring dig.

Systemet klarar sig dock inte bara på fritidspolitiker. Vi behöver personer som ägnar sig fullt ut åt politiken. Personer som har tid att sätta sig in fler frågor och ha ett helhetsperspektiv. På dessa vilar ett tungt ansvar. De får aldrig fastna i tron att de vet allt bäst själv. De måste ha en öppen dialog med medborgarna och kommunanställda. Det skall aldrig vara längre bort att nå dina politiker än att du kan ringa ett samtal eller skicka ett mejl.

Vänsterpartiets ambition i Bromölla är att kontinuerligt träffa medborgare och anställda och lyssna på vad de har att säga, även anamma förslag oavsett varifrån de kommer, om det gagnar våra medborgare.

Ambitionen för oss är att vara ett mer närvarande parti och skapa en större närhet mellan politiker och medborgare.

Leif Pettersson, Vänsterpartiet, Bromölla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.