GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eldsjälar har gett Råbelövssjön en förvandling

Råbelövssjön, som är en fantastiskt vacker sjö, har nu också klart fint vatten och bättre förutsättningar för ett bra fiske. Detta tack vare ett projekt som startades upp i våras.
Renare vatten • Publicerad 12 augusti 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mört och brax är inte alltid det bästa för sjön.
Mört och brax är inte alltid det bästa för sjön.
Foto: Lena Gunnarsson

Ett projekt har startats upp, som går ut på att fiska upp och minska beståndet av ”skräpfisk”, fiskarter typ braxen, mört, sutare, karp med flera. Dessa fiskarter har en negativ inverkan på grumligheten i sjön. Grumligheten uppkommer genom att dessa fiskarter lever mycket i dyn, på sjöbotten. Ingen av dagens fiskare tar upp någon av dessa arter, utan beståndet av dessa blir bara större och större.

Projektet, som startades upp i våras och som just nu har ett uppehåll, har redan bidragit till fantastiskt positiv förändring av siktdjupet. Vattnet i Råbelövssjön är på väg att bli kristallklart.

Förändringen i sjön ökar samtidigt möjligheten till en bättre miljö för de mer uppskattade fiskarterna som abborre, gös, gädda, ål med mera.

Undertecknad, som är en av många som njuter av förändringarna i sjön, vill med denna insändare tacka initiativtagarna i Fiskvårdsföreningen och framförallt sända ett stort TACK till Bert Nilsson (Värmebaronen) för hans otröttliga engagemang för Råbelövsjön.

Råbelövssjön, som är en fantastiskt vacker sjö, har nu också klart fint vatten och bättre förutsättningar för ett bra fiske. Dessutom har vi, sedan något år tillbaka, en jättefin småbåtshamn i Österslöv.

Tack Bert Nilsson, med flera

Christer i Österslöv

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.